17 yıldır karnında taşıdığı ortaya çıktı

Aydın'ın Karpuzlu ilçesinde yaşayan, 18 yaşındaki Gözdenur Akdağ karın ağrısı şikayeti ile Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Akdağ'ın karnında yabancı bir cisim tespit edilmesi üzerine ameliyata alındı. Yapılan operasyonla yabancı cisim çıkartılırken bunun genç kızın 1 yaşındayken yuttuğu toplu iğne olduğu anlaşıldı.

Aydın'ın Karpuzlu ilçesi Kırsal Çobanisa Mahallesi'nde yaşayan Erdoğan ve Medine Akdağ çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan Gözdenur Akdağ, 1 yaşındayken ablasıyla oynadığı sırada toplu iğne yuttu.

Akdağ ailesi kızlarını Aydın Devlet Hastanesine götürdü. Burada 2 yıl boyunca yapılan tedavide toplu iğneye rastlanmayınca düştüğü düşünüldü. Ancak geçen aralık ayında Gözdenur Akdağ, sürekli karın ağrısı şikayeti üzerine Çine Devlet Hastanesi'ne gitti.

17 yıldır karnında taşıdığı ortaya çıktı

Burada yapılan muayene sonrası karnında iğne olduğu saptanan Akdağ, Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilerek tedaviye alındı. Ameliyatın burada yapılamayacağının bildirilmesi üzerine geçen mart ayında aile Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne başvuruda bulundu.

Burada yapılan tedaviler sonucunda 7 Aralık Salı günü genç kıza operasyon yapıldı. Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Yılmaz'ın gerçekleştirdiği 2 saatlik operasyonun ardından genç kızın karnındaki toplu iğne çıkartıldı. Görüntüleme yöntemiyle iğnenin bağırsaktan dışarı çıktığını, yağ dokusu içine gizlendiğini tespit ettiklerini aktaran Yılmaz, iğnenin bağırsağı delmesine rağmen hastanın şanslı olduğunu ifade etti.

17 yıldır karnında taşıdığı ortaya çıktı - Resim : 2
'17 YIL KARNIMDA TAŞIMIŞIM'

Karnındaki toplu iğneden 17 yıl sonra kurtulan Gözdenur Akdağ, "Toplu iğne yuttuğumda da 2 yıl hastanede tedavi gördüm, o sıra içerisinde iğnenin çıktığını söylemişler. 17 yıl boyunca o yüzden bekledik. Sonra geçen yıl karın ağrılarım başladı. Mart ayında da Adnan Menderes Üniversitesi'ne başvurduk ve o zamandan beri tedavi görüyordum. En sonunda ameliyatım oldu. Operasyon da iyi geçti. Şu an ağrılarım fazla yok. 17 yıl boyunca toplu iğneyle beraber yaşamışım. Karnımda ağrı olduğunda hastaneye gidiyorduk ama gaz spazmı diyerek serum verip geri yolluyorlardı. Çok güzel bir duygu ve bu yüzden mutluyum" yaşadığı süreci anlattı.

Anne Medine Akdağ ise kızının başından bir an olsun ayrılmazken, yıllar sonra toplu iğneden kurtuldukları ve kızının sağlığına kavuştuğu için çok sevindiğini söyledi

17 yıldır karnında taşıdığı ortaya çıktı ile ilgili etiketler Aydın toplu iğne

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.