17 milyon çalışan tam kapanmadan muaf! DİSK'den çarpıcı rapor...

29 Nisan'ta başlayıp 17 gün boyunca sürecek tam kapanma kararından sanayi ve inşaat işçileri ve pek çok hizmet sektörü başta olmak üzere kimi çalışanlar muaf tutuluyor. DİSK tarafından yapılan araştırmaya göre kapanmadan muaf olan sektörlerde tam 16.4 milyon kişi çalışıyor. Bu durum da haliyle büyükşehirlerdeki kalabalıkların devam etmesine sebep oluyor.

Koronavirüs salgınını önlemek amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklama ile 17 gün boyunca sürecek tam kapanma süreci başladı. Kısıtlamaların başladığı ilk günlerde  büyük şehirlerdeki kalabalıkların azalmaması dikkat çekti. 

UZUN ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞTU

Hürriyet'ten Mert Göhkan Koç'un haberine göre, 29 Nisan 19:00'da başlayan tam kapanma kararında başkent Ankara’da gece yaşanan sessizlik sabah saatlerinde yerini yoğun trafiğe bıraktı. Emniyet güçlerinin sokağa çıkma kısıtlamasına istinaden uygulama yaptığı yerlerde uzun araç kuyrukları yaşandı.

ÇALIŞANLARIN YÜZDE 61'İ KAPANMADAN MUAF

Bu kalabalığa kapanmadan muaf çalışanların neden olduğu tahmin ediliyor. DİSK-AR’ın hazırladığı tam kapanma raporuna göre, istihdamın yaklaşık yüzde 61’ine denk gelen 16.4 milyon çalışan kapanmadan muaf sektörlerde çalışıyor.

17 milyon çalışan tam kapanmadan muaf! DİSK'den çarpıcı rapor...

SADECE 4.4 MİLYON ÇALIŞAN KAPANMA KAPSAMINDA

Yüzde 22’yi kapsayan 6 milyon çalışan ise kısmen muaf sektörlerde görevli. Kapanma kapsamındaki sektörlerde ise yüzde 17’ye denk gelen 4.4 milyon çalışan yer alıyor. Raporda, “Genelgede 43 muafiyet bulunuyor. Sanayi ve inşaat işçileri ile hizmetler sektörünün birçok alt sektörü başta olmak üzere zorunlu olmayan mal ve hizmet üretiminde milyonlarca işçi çalışmaya devam edecek” ifadelerine de yer verildi.

17 milyon çalışan tam kapanmadan muaf! DİSK'den çarpıcı rapor... ile ilgili etiketler İşçi tam kapanma kısıtlama çalışan kapanmadan muaf
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.