17 Mayıs Pazartesi yasak var mı? Kabine toplantısı ne zaman?

Kabine toplantısı sonrasında 17 Mayıs tarihine kadar devam edecek olan tam kapanma döneminde yasakların ne zaman sona ereceği vatandaşlar tarafından merak edildi. Normalleşme sürecine adım adım devam edilirken 17 Mayıs Pazartesi yasak var mı sorusuna vatandaşlar yanıt aradı.

29 Nisan’da başlayıp 17 Mayıs tarihine sona erecek olan tam kapanma dönemi sonrasında normalleşme sürecinin başlayacağı konusunda yeni adımlar atılmaya başlandı. Bilim Kurulu ve Kabine Toplantısı ile yeniden ele alınacak olan yeni veriler ışığında vaka sayıları ve salgınla mücadelede kapsamında son veriler yeniden gözden geçirilecek ve son karar alınacak.

17 MAYIS YASAK VAR MI?

Tam kapanma süreci sonrasında normalleşme nasıl olacak sorusuna cevap arayan vatandaşlar için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamasında, "17 Mayıs 05.00’e kadar bu tedbirlerimiz geçerli. Merak etmeyin, 17 Mayıs 05.00'ten sonra Bilim Kurulu var, Sağlık Bakanlığımız var, ardından kabinemiz var. Daha sonra ne olacağını vatandaşımızla paylaşırız. 17 Mayıs sabahını hep birlikte bir görelim inşallah" ifadelerine yer vermişti.

17 Mayıs Pazartesi yasak var mı? Kabine toplantısı ne zaman?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise son olarak Ramazan Bayramı ile ilgili paylaşımında, "Büyük bölümünü evlerimizde geçirdiğimiz bir ayın sonunda kısıtlamaların kademeli olarak kalkacağı günlere ulaşıyoruz. Doyasıya kucaklaşacağımız bayramların hasretiyle Bayramınızı tebrik ediyorum" sözleri ile durumu dile getirmişti.

Yeni kabine toplantısının ise kademeli normalleşme planını çerçevesinde 17 Mayıs Pazartesi günü yapılacağı ifade edildi.

17 Mayıs Pazartesi yasak var mı? Kabine toplantısı ne zaman? ile ilgili etiketler tam kapanma yasak sokağa çıkma yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.