17 Mart hava durumu! Kar yağışı geliyor

17 Mart hava durumu! Meteoroloji,birçok il için kar yağışı uyarısı yaptı. Diğer taraftan Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’da görülebilecek don olaylarına karşı uyardı. Detaylar haberimizde...

17 Mart hava durumu! Mart ayının ortası geride kalırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yurt geneline ilişkin hava durumu ile kar ve sağanak yağış uyarıları yapıldı. Peki bugün hava nasıl olacak?

Mart ayının sonlarına doğru gelinirken hava sıcaklıklarının nasıl seyredeceği oldukça merak ediliyor. Özellikle sabah saatlerinde, 'Bugün hava durumu nasıl olacak?' sorusuna yanıt aranıyor. Meteoroloji de gün içerisinde beklediği sıcaklık değerlerini resmi internet sitesi üzerinden açıkladı. MGM, Batı bölgelerindeki iller hariç yurt genelinde sağanak ve kar yağışı beklendiğini bildirdi. Buzlanma ve don olayına karşı da uyarı yapılırken vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtildi. Rüzgarın ise Marmara'nın güneybatısı, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'da kuzeyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiği duyuruldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Denizli, Afyonkarahisar, Karabük, Sinop ve Kastamonu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Akdeniz ve Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Güneydoğu Anadolu'nu doğusu, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Bingöl, Muş çevreleri ile Antalya'nın doğu, Siirt, Şırnak ve Bitlis'in batı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Marmara'nın güneybatısı, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'da kuzeyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Güney kesimlerde hissedilir derecede (4 ila 8 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'da kuzeyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Güneydoğu Anadolu'nu doğusu ile Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Bingöl, Muş çevreleri ile Antalya'nın doğu, Siirt, Şırnak ve Bitlis'in batı kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara'nın güneybatısı, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'da kuzeyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması, vb) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

ZİRAİ DON UYARISI: Trakya, Marmara'nın doğusunun yüksekleri, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'da zirai don beklendiğinden zirai faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

17 Mart hava durumu! Kar yağışı geliyor ile ilgili etiketler Meteoroloji Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu kar 17 Mart kar yağışı
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.