17 Haziran Evde Bakım Maaşı yatan iller 2020! Evde Bakım Parası Sorgulama

17 Haziran Evde Bakım Maaşı yatan iller 2020! Evde bakım parası her gün farklı illerde yatmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca aileler evde bakıma muhtaç kişilerin yaşaması halinde bu paradan yararlanıyor. Vatandaşların en çok merak ettiği soru evde bakım maaşı yatan iller belli oldu mu? Detaylar haberimizde...

17 Haziran evde bakım maaşı yatan iller 2020! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca evlerinde bakıma muhtaç kişiler ya da engelli bireyler yaşıyorsa ailelere bu yardım veriliyor. Peki evde bakım parası yatan iller belli oldu mu? Detaylar haberimizde...


17 HAZİRAN EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER!

17 Haziran itibarıyla Evde bakım maaşı yatan iller şu şekilde:

Tokat, Kırklareli, Hatay, Antalya, Bolu, Edirne, Aksaray, Samsun, Sakarya, Ordu, Afyon, Giresun, Diyarbakır, Karabük, Çanakkale, Adıyaman, Osmaniye, Zonguldak, Balıkesir, Uşak, Denizli, İstanbul, Ankara, Konya, Bilecik, Şanlıurfa, Isparta..

EVDE BAKIM MAAŞI 2020 YILINDA NE KADAR OLDU?

Yeni yılda, memur maaş katsayısına bağlı olarak 65 yaş aylığı, engelli yardımı, engelliler için evde bakım parası başta olmak üzere tüm sosyal yardımlar zamlandı. Sosyal yardımlarda yüzde 5.49 oranında artış yapıldı.

2020 yılında evde bakım maaşlarına zam geldi. 2019 yılında 1.384 lira tutarındaki evde bakım desteği, 2020 yılında 1.460 liraya yükseltildi.

16 Haziran evde bakım parası sorgulama! Evde bakım maaşı yatan iller hangileri?

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı alabilmek için aşağıdaki 3 şartın bulunması gerekiyor:

1) Gelir kriterlerinin uygun olması,

2) Bakıma muhtaçlık kriteri,

3) Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu.

Evde bakım parası almak için hane halkının tüm net geliri toplanıyor ve hane halkı sayısına bölünüyor. Buna engelli kişi de dahil. Evde bakım maaşı almak için engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ başvuru yapılıyor.

 

17 Haziran Evde Bakım Maaşı yatan iller 2020! Evde Bakım Parası Sorgulama ile ilgili etiketler Evde bakım maaşı 17 haziran evde bakım maaşı yatan iller evde bakım parası yatttı mı haziran 2020
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.