Bakan Kurum'dan sosyal konut projesi açıklaması! Kira desteği artacak! İşte yeni rakam...

17 Ağustos 1999 depreminin 23. yıl dönümünde Bakan Kurum önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, "Eylül-Ekim gibi yeni konut kampanyası başlayacak. Birçok firma katılacak. Bireysel kentsel dönüşümde şu an İstanbul’da bin 150 lira olan kira desteği yüzde 30 artışla bin 500 lira olacak." dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümünde kentsel dönüşüm çalışmalarına dair Esenler'de açıklamalarda bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un açıklamalarından satır başları;

Hep birlikte inşallah 81 ilimizde 84 milyon vatandaşımızla birlikte depreme şehirlerimizi hazırlamaya devam edeceğiz. Esenler'de dünyanın en büyük kentsel dönüşüm alanı içindeyiz.
Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle cuma günü 2030 anahtarımızı, Esenlerli kardeşlerimize teslim edeceğiz. Ülkemizin deprem haritasına baktığımızda nüfusumuzun yüzde 71'i deprem riski taşıyor. Bu manada deprem değil, sağlıksız binalar vatandaşımızın canını alıyor. Bu manada dönüşümü hızlı şekilde gerçekleştirmemiz gerekiyor. Biz 2002'den bu yana kadar 1 milyon 170 bin konutun dönüşümünü yürütüyoruz.

İstanbul'da bugüne kadar 300 bin konut dönüşümü sağladık. Sahada devam eden projelerimiz 140 bine ulaştı.

Bakan Kurum, açıklamasının devamında 'müjde' olarak duyurulan sosyal konut projesine dair açıklamalarda bulundu...

"EYLÜL AYINDA PAYLAŞACAĞIZ"

Eylül ayında da Cumhurbaşkanımızın milletimizle paylaşacağı, cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini yapacağız. Gençlerimize, emekli vatandaşımıza, engelli vatandaşımıza ayıracağımız kontenjanla birlikte vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz.

 

Bakan Kurum'dan sosyal konut projesi açıklaması! Kira desteği artacak! İşte yeni rakam... ile ilgili etiketler bakan kurum
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.