"17-25 Aralık'ta tek bir zimmet ithamı yok"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Okçular Vakfı'na kamu kurumlarından kaynak aktarıldığı iddialarına ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan Bilal Erdoğan, ithamlara ilişkin 17-25 Aralık'ta kendisine yönelik kumpastan da örnek vererek "17-25 Aralık’ta 1 tane zimmet ithamı yok. Herhalde o olsaydı, 17-25 Aralık’ın polisleri, savcıları bunu bu işin içine koyardı." dedi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında Ahmet Hakan'ın gündeme ilişkin sorularına yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Okçular Vakfı'na kamu kurumlarından kaynak aktarıldığı iddialarına ilişkin olarak “Devletin herhangi bir vakfın kasasına para aktarması imkansızdır. Ortak hizmet protokolü denen mevzuatta karşılığı olan mesele var. Kamu kurumu, kamuya yararlı kurumla ortak proje yapılabilir. Diyelim ki para harcanacak iş var, idare doğrudan kendisi yapar. Bunların hepsinin mevzuatı, kanunu var." sözleri ile yanıt verdi.

VAKIFLARIN SORGULANMASINI İSTEDİ
"Türkiye’de bizden önce vakıflar bu iş için kullanılmış, istismar edilmiş." diyen Erdoğan, "Adı vakıf olan kurumların bazılarının sorgulanması gerekiyor. Ne olur insanlar sorgulasın? Bizle ilgili her şeyi üreten insanlar, o derneklerin ne vakıfçılık yaptığını sorgulasın." ifadesini kullandı.

17-25 ARALIK’TA BİR TANE ZİMMET İTHAMI YOK
Dernekte yapılan bağışlarla ilgili değerlendirmelerde bulunduklarını söyleyen Bilal Erdoğan, "Mesela bir dernekte şunu tartıştık. Filanca hesabımıza şu kadar para yatırmış. Bunu geri verelim mi? Çünkü filancanın şöyle şöyle beklentileri olabilir. Ben bana bağış yapan insanların ne düşünerek bağış yaptığını bilemem ki. 17-25 Aralık’ta 1 tane zimmet ithamı yok. Herhalde o olsaydı, 17-25 Aralık’ın polisleri, savcıları bunu bu işin içine koyardı." diye konuştu.

CUMHURBAŞKANININ OĞLUYUM DİYE HİÇBİR ŞEY YAPMAYACAK MIYIM?
Bilal Erdoğan "Ben Türkiye’nin liderinin oğluyum diye hiçbir şey yapmayacak mıyım? Ben birisinin bir işini çözmek için bir kuruş alıyorsam bu rant amacıyladır. Devletin buna karşı önlemi mal beyanıdır. Ben 5 yıllık süreden daha kısa sürede bu mal beyanını verdim” sözleri ile iddia sahiplerinin sözlerin boşluğuna işaret etti. 

"17-25 Aralık'ta tek bir zimmet ithamı yok" ile ilgili etiketler Ahmet Hakan Bilal Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.