16,17,18,19 Mayıs sokağa çıkma yasağı var mı? 19 Mayıs hangi güne denk geliyor?

16,17,18,19 Mayıs sokağa çıkma yasağı var mı? Çin'in Vuhan kentinde görülen ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 virüsü can almaya devam ediyor. Koronavirüsün Türkiye'de de görülmesi ile 2.900 kişi yaşamını yitirdi. Hafta sonları sokağa çıkma yasağının getirildi. Birçok kişi 16,17,18,19 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı olup olmacağını merakla arama motorlarından araştırmaya devam ediyor. Peki, 16,17,18,19 Mayıs sokağa çıkma yasağı var mı? Detaylar haberimizde...

16,17,18,19 Mayıs sokağa çıkma yasağı var mı? Koronavirüsün tüm dünyayı etkisi altına alması ile birçok kişi hayatını kaybetti. Virüsün Türkiye'de de görülmesi ile sağlık önlemleri alınmaya devam ediliyor.Camiler, okullar ve bazı iş yerleri geçici olarak kapatıldı. Hafta sonları sokağa çıkma yasağı ilan edilmeye başlandı. Birçok kişi 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın yaklaşması ile 16,17,18,19 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı olacak mı? sorusunu merakla araştırmaya başladı. Peki, 16,17,18,19 Mayıs sokağa çıkma yasağı var mı? Detaylar haberimizde...

Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? 1 Mayıs sokağa çıkma yasağı ...

16,17,18,19 MAYIS SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

16,17,18,19 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağının olup olmayacağına dair henüz bir açıklama gelmedi. Açıklama geldiğinde haberimizde yer alacaktır.

20 YAŞ ALTI VE 65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

Sokağa çıkma yasağı uygulanan hafta sonlarında 65 yaş üstü bireylere sınırlı süreyle ve maskeli olmak kaydıyla sokağa çıkma istisnası getirilmesi gündemde. AK Parti MYK toplantısında, koronavirüsle mücadele kapsamında 65 yaş üstü nüfusa getirilen sokağa çıkma yasağında esnetmeye gidilmesi gündeme getirildi. Bir ayı aşkın süredir evlerinden çıkamayan bu yaş grubunun yaşadığı ruhi sıkıntıyı azaltmak amacıyla neler yapılabileceğinin konuşulduğu toplantıda hafta sonları “şartlı” izin verilmesi alternatifi görüşüldü. Bu çerçevede hafta sonlarında, 65 yaş üstü vatandaşların 3 saat süreyle maske takarak sokağa çıkabilmesi planlanıyor. Konunun Bilim Kurulu ve kabine toplantılarında değerlendirilebileceği belirtilirken, nihai karar için önümüzdeki süreçteki Kovid-19 ile ilgili veri tablolarına bakılacağı kaydediliyor.

65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA SICAK GELİŞME

 

65+ Yaşlı Hakları Derneği de, sokağa çıkma yasağında belli şartlarla esnetme talep etti. Yasağın uzamasının 65 yaş üstü için sorun yarattığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Bu sorunların en kolay görünen ve gözleneni, ‘evde hapis kalma’ halinin neden olduğu bunaltıcı ruh durumu. Ancak bu koşulların, yaşlıların fiziki durumunu da etkileyeceği, bağışıklık sistemi üzerinde yeni bir baskı oluşturabileceği yolunda görüşler de var. 65+ bireyler, durum ve davranışları, ihtiyaçları, sağlık durumları ve riskleri açısından yekpare bir kitle değildir. Bu kişiler arasında, yaşamak için çalışmak zorunda olanlar da var. Başlangıçta ve olayın aciliyetine uygun olarak, tek kalemde şekillendirilen yasak kararının, bu geniş kitlenin farklı durum ve ihtiyaçlarına uygun şekilde yeniden düzenlenmesi gerekiyor.

 

 

16,17,18,19 Mayıs sokağa çıkma yasağı var mı? 19 Mayıs hangi güne denk geliyor? ile ilgili etiketler Koronavirüs Korona 2020 19 Mayıs sokağa çıkma yasağı hafta sonu sokak kısıtlaması hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.