16 Nisan Cuma tam kapanma gelir mi? 14 Nisan Çarşamba okullar tatil mi?

Artan koronavirüs vakaları sonrasında gözler bir kez daha Kabine Toplantısından çıkacak olan kararlara çevrildi. Okulların tekrardan kapatılması gündeme gelirken vatandaşlar da ‘Tam kapanma gelir mi’ sorusuna yanıt aradı. Peki, 14 Nisan Çarşamba okullar tatil mi? İşte tam kapanma ile ilgili detaylar…

Son olarak 29 Mart tarihinde gerçekleştirilen Kabine toplantısı bugün 13 Nisan Salı gününde bir kez daha yapılacak. Koronavirüs vakalarında yaşanan artış sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir açıklama yapması bekleniyor.

Kabine saat 15.00’da bir araya gelecek. Kabine'den 29 Mart tarihinde çıkan karara göre, şu anda 58 ilde uygulanan haftasonu sokağa çıkma kısıtlamasının tüm illere yayılması gündemde. Ülke genelinde lokanta ve kafe gibi işletmeler, yalnızca paket servisle hizmet verebilecek. Ramazan ayı boyunca toplu iftar ve sahur gibi etkinliklere de kesinlikle izin verilmeyecek.

Son gelen bir iddiada ise 16 Nisan Cuma gününden Ramazan Bayramı’na kadar sürecek bir tam kapanmanın olabileceği belirtildi.

16 Nisan Cuma tam kapanma gelir mi? 14 Nisan Çarşamba okullar tatil mi?

OKULLAR KAPANACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında 13 Nisan Salı günü Kabine Toplantısı gerçekleşecek. Toplantıda okulların durumunun masada olması beklenmekte. Bu bağlamda yarın 14 Nisan çarşamba gününden itibaren 

Bu konuda daha önceden açıklamalarda bulunan Ziya Selçuk, "2 Mart'tan itibaren yerinde karar dönemine geçilmişti. Valilikler tedbirlerini iller seviyesinde alıyor. 9 il hariç ortaokul ve liseler eğitim öğretimde bir kapanma söz konusu oldu. Yalova, Eskişehir gibi ilkokullarda da kapanma oldu. İller kendi durumunu dikkate alarak ona göre karar verme sürecini hayata geçiriyorlar.” ifadelerine yer vermişti.

16 Nisan Cuma tam kapanma gelir mi? 14 Nisan Çarşamba okullar tatil mi? ile ilgili etiketler tam kapanma okullar okullar tatil mi kabine toplantısı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.