16 Mart dolar ne kadar? FED'den faiz indirimi

16 Mart dolar ne kadar? Dolar/TL kurundaki son dakika gelişmeleri ise araştırılıyor.ABD Merkez Bankası (Fed),yeni tip koronavirüs salgınının ekonomik etkisini hafifletmek Açık Piyasa Komitesi toplantısı öncesiikinci kez faiz indirdi. Peki bugün dolar ne kadar oldu? Detaylar haberimizde...

16 Mart dolar ne kadar? Euro 7,00 seviyesinden işlem başladı.FED'den faiz indirimi kararı geldi. Döviz kurlarındaki gelişmeler ise merak ediliyor. Peki bugün dolar ne kadar oldu? Detaylar haberimizde...

Dolar kuru yeni haftanın ilk işlem gününde 6,31 seviyesinden güne başladı.

FED'DEN FAİZ İNDİRİMİ

ABD Merkez Bankası (Fed), yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının ekonomik etkisini hafifletmek için 17-18 Mart’taki Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı öncesi ikinci kez faiz indirdi ve politika faizini yüzde 0-0,25 aralığına çekti.

Fed'den yapılan açıklamada, koronavirüs salgınının ABD de dahil olmak üzere birçok ülkede topluma zarar verdiği, ekonomik faaliyetlerde aksamalara neden olduğuna ve küresel finansal koşulları önemli ölçüde etkilediğine işaret edildi.

SWAP HAMLESİ

Avrupa Merkez Bankası (ECB), ABD Merkez Bankası (Fed), Kanada (BOC), İngiltere (BOE), Japonya(BOJ) ve İsviçre(SNB) merkez bankaları, küresel ölçekte dolar likiditesi sağlanmasını güvence altına almak için swap hattını genişletme kararı aldı.

Merkez bankalarının bu swap hamlesinin, son haftalarda yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını endişeleriyle yükselen ABD dolarına erişmek için bankalar ve şirketler tarafından yapılan masrafları düşürmesi bekleniyor.

16 Mart dolar ne kadar? FED'den faiz indirimi ile ilgili etiketler Son dakika döviz Euro
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.