16 Eylül MasterChef eleme adayları kim oldu? Hangi takım kazandı? Kırmızı takım mı, mavi takım mı?

Dünyanın en zorlu ve heyecanlı yemek yarışması MasterChef'te deneyimli şefler yarışmacıları zorluyor. 16 Eylül MasterChef eleme adayları kim oldu? Hangi takım kazandı? Kırmızı takım mı, mavi takım mı? Kırmızı takımdan kim elendi? Heyecan dolu yarışmadaki gelişmeler haberimizde...

Jürisinde yemek dünyasının ünlü lezzet ustaları Somer Sivrioğlu, Hazer Amani ve Mehmet Yalçınkaya'nın bulunduğu MasterChef Türkiye yarışmacıları mucize lezzetler yapmaya devam ediyor. 16 Eylül MasterChef eleme adayları kim oldu? Hangi takım kazandı? Kırmızı takım mı, mavi takım mı? Yarışma ile ilgili bilgileri haberimizden takip edebilirsiniz.

16 Eylül MasterChef eleme adayları kim oldu? Hangi takım kazandı? Kırmızı takım mı, mavi takım mı?


MASTERCHEF 16 EYLÜL BÖLÜMÜ
Hakan, 10 adet incir olan tabağı açtı. Yarışmacılar incir sayısı kadar malzeme kullanarak incirli lezzetler yapıp ustalara servis etti. Üç çeşit yağ ve baharatları ise tezgahın altından alıp kullanabildi.

35 dakikaları olan yarışmacılar marketten malzemelerini almaya geçti. Tuğçe, dokunulmazlığı kazandı. Bugün kimse Tuğçe'yi elemeye gönderemeyecek. Dokunulmazlık yarışında Hakan, 10 malzemesinden biri olan çeri domatesi kullanmadığı için dokunulmazlığı alamadı.

16 Eylül haftasının ilk eleme potasına girenler Meltem ve Uğur oldu.

Yarışmacılar bu hafta dış görevlerinde; bir fabrikanın çalışanlarına öğle yemeği hazırladı. Jürieki şeflerin bu haftaki menüsü; Ayran aşı, islim pilavı, perde pilavı ve şekerpareyi seçti.

İki takım da tartışmalı ve şamatalı bir pişirme sürecinden sonra öğle yemeğini fabrika çalışanlarının beğenisine sundu. Mavi takım kazandı. Verilen malzemeler tezgahın altına konuldu. Kırmızı takımdan dokunulmazlık kazanacak yarışmacı belli oldu.  Kırmızı takımda dokunulmazlık yarışı bölümünde; ilk üçe Mehmet, Esra ve Murat kaldı; birinci olan Murat dokunulmazlık kazandı. Bu Murat'ın ilk dokunulmazlık kazanışı.

Umut mu, Atakan mı, Meltem mi, Uğur mu? Elemeye kalan dört yarışmacı; Şef Somer Sivrioğlu'nun Muammaralı Kadayıflı Karides'ini yaptı. MasterChef Türkiye'de elenen yarışmacı Umut oldu.

 

16 Eylül MasterChef eleme adayları kim oldu? Hangi takım kazandı? Kırmızı takım mı, mavi takım mı? - Resim : 2

16 EYLÜL MASTERCHEF TÜRKİYE İZLE

 

 MASTERCHEF
Dünyanın en zorlu en heyecanlı yemek yarışması MasterChef, TV8 ekranlarında başladı.

MasterChef'te lezzet dünyasının önemli isimleri Somer Sivrioğlu, Hazer Amani ve Mehmet Yalçınkaya jüri koltuğunda oturuyor.

16 Eylül MasterChef eleme adayları kim oldu? Hangi takım kazandı? Kırmızı takım mı, mavi takım mı? - Resim : 3

MASTERCHEF JÜRİ ÜYELERİ

HAZER AMANİ
Hazer Amani, TED Ankara kolejinden sonra ODTÜ’de sosyoloji okudu. Daha sonra Güney Afrika’da Cordon Bleu’de aşçılık eğitimi aldı.

Okulunu birincilikle bitirip Güney Afrika’da çalışmaya başladı. Cape Wine Academy‘de 4 yıllık bir program olan dünya şarapları ve şarap yetiştiriciliği de okudu. 9 senesini geçirdiği Güney Afrika’dan 2010 yılında İstanbul’a döndü ve Chilai adlı restaurantın Executive Chef i olarak çalıştı. 2011 yılının “En Yaratıcı Şefi” ödülünü aldı.

SOMER SİVRİOĞLU
1971’de İstanbul’da dünyaya gelen Somer Sivrioğlu, 1996 yılına kadar Türkiye’de kaldıktan sonra Avusturalya’ya taşındı.

Restorancılığa annesinden aldığı eğitimler ile başladı. Uzun yıllar annesinin yanında çalışan Somer Sivrioğlu, öğrendiklerinin üzerine her geçen gün eklemeler yaptı. 25 yaşında kuzeni ile birlikte Sydney’de restaurant açtı.

Köşe yazarlığı da yapan Somer Sivrioğlu , ayrıca radyo programı olan Lezzete Yolculuk’u sundu. En iyi et, en iyi restorant, en iyi lezzet ödülü gibi birçok dalda ödül aldı.

Sydney'li restaurant sahibi ve aşçı Somer Sivrioğlu, MasterChef Türkiye'de jüri üyeliği yapıyor.

MEHMET YALÇINKAYA
1974 Bolu doğumlu Yalçınkaya, kariyer yolculuğunda Fransa’dan İtalya’ya Katar’dan Almanya’ya Cruise ile Yunanistan’a kadar dünyanın farklı yerlerinde Gastronomi ve Mutfak Koordinatörlüğü yaptı. Türkiye’de de Bodrum’dan İstanbul’a varana dek birçok otel ve Restoranın mutfak şefliğini yaptı.

2018 TÜRES tarafından düzenlenen Türkiye Lezzet Ödüllerinde 500 bin kişinin üzerinde halk oylaması sonucunda En iyi Şef Ödülü,

2012 Dünya Aşçılar Olimpiyatları Gümüş Madalya

Türkiye Aşçılar Federasyonu Turculina Team Captan

Euroturkchefs Culınary Team Takım Kaptanlığı

Berlin -Almanya

Dünya Aşçılar olimpiyatları A kategorisi Dünya

2008 Üçüncülüğü - Erfurt – Almanya

Euroturkchefs Team Merit diploma Takım Halinde

Erfurt – Almanya

Oteller arası Amasya Osmanlı Saray yemekleri yarışması

1988–2008 Merit diploma Amasya- Türkiye

İstanbul Mutfak Ensitüsü Chef Düello –İstanbul -

Chef 8 Organizasyonu Mansiyon- Ankara

Lezzet fırtınası gurme Ritüeli – Wow Hotels – İstanbul

Alpertekbaş'taki haberlere göre; coğrafya, iklim, kültür ve toplumsal değişimler mutfak kültürüne yansımaktadır. Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel Executive Chef’i Mehmet Yalçınkaya, otelin terasında yer alan Ouzo Roof Restaurant’ta Mezopotamya bölgesine ait coğrafi işaretli ürünleri, yerel pişirme tekniklikleri ile harmanlayarak gerçek hikayelerle dolu bir menü oluşturdu.

Türkiye’de bölgesel çaplı gerçekleştirdiği ürün ve üretici araştırmalarla yöresel mutfağa ön plana çıkaran çalışmalar yapan Yalçınkaya, özellikle kırsal bölgede yetişen unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri modern sunumlarla ön plana çıkartmayı hedefledi. Anadolu’ya ait yerel ürün zenginliğini keşfetmeden ve geliştirmeden, yabancı ürünleri menülerde kullanmak, tek tipleşme yaratarak uzun vadede ekonomik ve kültürel açıdan olumsuz etkiler oluşturuyor.

Bu etkileri olumlu yönde değiştirmek adına işletmecilere ve şeflere büyük rol düşüyor. “Fine Dining” konseptindeki Ouzo Roof Restaurant, Mezopotamya’nın lezzet envanterinden beslenerek sunduğu menü ile bu anlamda kendi payına düşeni gerçekleştiriyor. Mehmet Yalçınkaya, bu nadir lezzetlerin dünyaca ünlü şeflerin ve restoranların mutfağına girerek yerel ürünlerin daha yaygın kullanılmasının öneminin altını çiziyor. Executive Chef özellikle lüks segmente hizmet veren işletmelerin, yabancı ürünler yerine küçük ölçekli çiftçilerden temin edebilecekleri yöresel malzemeleri kullanarak ülke ekonomisine katma değer sağlamaları gerektiğini belirtiyor. Ouzo Roof’un menüsünde Kastamonu siyez bulguru, Tokat yaprağı, Bolu kanlıca mantarı, Antalya avakadosu, Tunceli tereyağı, Çukurova ve Ege bölgesinden gelen otlar yer alıyor. Kastamonu siyez bulguru ile subiye bir araya gelirken, tatlı su somonu Konya obruk peyniri eşliğinde sunuluyor.

Anadolu’daki yöre halkının evlerindeki malzemeler asma yaprağında sarılı bir şekilde sunulmaktadır. Restaurant’ta yemekler; topraktan, bronzdan, bakırdan ve demirden yapılmış tencere ve tavaların içerisinde geleneksel yöntemlerle pişirilmekte ve ısıyı bütüne yayan, kültürümüzün önemli parçası bakır sunumlarda servis edilmektedir. Anadolu ve Balkanlarda yaygın olan maltız tekniği ile marinelenmiş ahtapot küllerin üzerinde pişirilmektedir. Mehmet Yalçınkaya, Anadolu’yu “Lezzet Diyarı” olarak betimleyerek, yemeklerin hikayelerini araştırmaya ve modern sunumlarla anlatmaya devam ediyor.

16 Eylül MasterChef eleme adayları kim oldu? Hangi takım kazandı? Kırmızı takım mı, mavi takım mı? ile ilgili etiketler masterchef türkiye 16 eylül masterchef eleme adayları kim oldu hangi takım kazandı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.