16 Ağustos 2019 dolar ne kadar? Dolar/TL son durum nedir?

16 Ağustos 2019 dolar ne kadar? Türkiye piyasalarının resmi tatil nedeniyle kapalı olduğu dönemde küresel piyasalarda sert satış baskısı yaşanması dört ayın en düşük seviyesindeki dolar/TL'ye de yükseliş olarak yansıdı.

Dolar/TL bayram tatili sonrasında yeniden 5,60'ı gördü.

Bankalararası piyasada dolar, 5,60'ın altında işlem görüyor.

Euro/TL 6,23 civarında hareket ediyor.

Dolar/TL, Arjantin'deki ön seçime yönelik gelişmeler nedeniyle bayram tatilinin ilk günlerinde 5,60 seviyesinin üzerine çıkmıştı. Bayramın son günü küresel risk iştahının artması ile birlikte gün boyu 5,58-5,59'da sakin seyretmişti.

Analistler, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla yurtiçi piyasalarda fiyatlamaların küresel gelişmeler çerçevesinde şekillendiğine işaret ederek, Arjantin'deki siyasi riskler nedeniyle piyasalarda artan oynaklık ve yerel varlıklardaki sert değer kayıplarının diğer gelişmekte olan ülkelere bulaşabileceğine dair endişelerin risk iştahını azalttığını söyledi.

Teknik açıdan dolar/TL için 5,55 seviyesinin altında düşüşün ivme kazanabileceğini aktaran analistler, 5,63'ün ise direnç konumunda bulunduğunu dile getirdi.

16 Ağustos 2019 dolar ne kadar? Dolar/TL son durum nedir? ile ilgili etiketler Dolar Euro
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.