15 yaş ve üzeri araca sahip olanlar için büyük teklif! Hurda araç teşviki gelebilir!

2019 yılında son bulan hurda teşviki yeniden gündemde geliyor. 15 yaşından büyük araca sahip olanları ilgilendiriyor. Peki, 2023 yılında hurda teşviki verilecek mi? İşte merak edilenler…

Türkiye’de otomobil piyasalarında yaşanan fiyat artışları eski araçlara olan talepleri de artırdı. Özellikle son yıllarda ikinci el piyasalarda büyük yaş araçlara ilgi giderek artıyor. Bir yandan bu tür olumsuzluklar devam ederken, diğer yandan hurda teşviki ile eski araçların trafikten kaldırılmasına yönelik çalışmaların yapılması bekleniyor.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çevre, insan sağlığı ve trafiği olumsuz yönde etkileyen hurda araçların geri dönüşümü için teşvik yasasının çıkmasının faydalı olacağını aktardı. Teşvikin kalıcı olarak getirilmesi gündemde.

HURDA ARAÇLARA TEŞVİK GELEBİLİR

Hurda araçların trafikte olmasının yarattığı zararların azaltılmasına yönelik 2019 yılında hurda araç teşviki uygulanmıştı. Söz konusu dönemde eski aracını hurdaya ayıranlar için 15 bin TL’ye kadar hurda teşviki veriliyordu. Ancak teşvik süresinin dolmasının ardından hurdaya ayırma işlerine olan ilgi de ciddi oranda azaldı.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, vatandaşların eski, çürümeye yüz tutmuş ve kirliliğe neden olan araçlarını verilecek teşvik ile lisanslı geri dönüşüm tesislerine bırakarak ekonomiye kazandırılması gerektiğini ifade etti. Palandöken’den gelen bu açıklama sonrasında hurda teşviki gelebileceğine dair konular ise gündeme geldi.

HURDA TEŞVİKİNİN KALICI OLMASI İSTENİYOR!

15 yaş ve üzeri araca sahip olanlar için büyük teklif! Hurda araç teşviki gelebilir!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken tarafından yapılan açıklamada hurda teşvikinin geçmiş dönemlerde olduğu gibi tek seferlik değil, kalıcı olarak verilmesi gerektiğini açıkladı. Öte yandan teşvik kapsamında araçlarını hurdaya verenler için MTV borçları ve trafik cezalarının da silinmesi gibi unsurların yer alması gerektiğine değinildi.

15 YAŞ VE ÜZERİ ARAÇLAR İÇİN TEŞVİK VERİLEBİLİR

Türkiye’de yaklaşık olarak 26 milyon araç bulunduğunu ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bu araçların büyük çoğunluğunun 15 yaş ve üzeri araçlar olduğuna dikkat çekti. Tüm dünya ile birlikte Türkiye’nin de elektrikli ve hibrit araçlara teşvik etmesi gerektiği belirtiliyor.

15 yaş ve üzeri araca sahip olanlar için büyük teklif! Hurda araç teşviki gelebilir! ile ilgili etiketler Araç TESK MTV ÖTV
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.