15 Temmuz’u alkışlayanların Cumhuriyet Bayramı

Star yazarı Ersoy Dede: 15 Temmuz gecesi yıkılacak olanın Erdoğan iktidarı olduğunu zannediyorlardı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 96. Yıl dönümü kapsamında dün İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin birçok noktasında görkemli törenler ve kutlamalar düzenlendi.

Etkinlikler tüm Türkiye'de olduğu gibi İstanbul'da da renkli anlara sahne oldu.

Ellerindeki bayraklarla meydanlarda toplanan İstanbullular, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutladı.

Kutlamalarda kara ve denizde kurulan platformlarla ışık ve havai fişek gösterileri yapıldı.

Kutlamalarla ilgili bir çelişkiye dikkat çeken Star Gazetesi yazarı Ersoy Dede ise görüşlerini "15 Temmuz’u alkışlayanların Cumhuriyet Bayramı coşkusu" başlığını taşıyan yazısında okurları ile paylaştı.

İşte Star yazarı Ersoy Dede'nin yazısının ilgili bölümü;

"Dün Cumhuriyet bayramıydı... Yani Cumhuriyetimizin kuruluşunun yıl dönümüydü... Ve 15 Temmuz’da hükümet yıkılacak diye tencere tava çalanların tamamı büyük bir coşkuyla kutladı cumhuriyet bayramını… Cehalet işte tam da böyle bir şey… Ya sahiden 15 Temmuz gecesi yıkılacak olanın Erdoğan iktidarı olduğunu zannediyorlardı... Ya da Cumhuriyet hakkında zerre fikir sahibi değiller... Erdoğan düşmanlığı öylesine kör etmiş ki gözlerini bu uğurda Cumhuriyeti feda etmeye hazırlar. Bunlara güvenip çıkılır mı yola arkadaş?!..

Amerikalılar arayana kadar son karar bu!

Muharrem İnce’nin PYD’ye sahip çıkan solcularla ilgili yorumu çok kıymetli… Diyor ki; “Amerika’nın petrol kuyularına bekçilik yapan bir terör örgütüne bizim solcularımız sahip çıkıyor.” Bu yorum iki açıdan çok önemli...

1) CHP ne kadar solcudur?

2) Günümüz solcuları ne kadar antiemperyalisttir?

İnce’nin bu tespitini dikkatle okuduğumuz zaman, bu iki sorunun da yanıtını almış olacağız. Ancak şu bir gerçek ki, PYD ve silahlı kanadı YPG Amerikan petrol kuyularına bugün bekçi köpekliği yapıyor değil?. Bu örgüt bizzat ABD tarafından kurulan, silahlandırılan, kullanılan bir örgüttü zaten.. Emperyalizme karşı ulusal kurtuluş mücadelesi vermiş olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi, bu emperyalizmin oyuncağı örgütün peşine takılarak zaten ontolojik bir hata yapıyordu.. Fakat bu hata bugünün hatası değil.. Erdoğan’a karşı cumhurbaşkanlığına aday olduğu günlerde; “..Amerikalılar beni aradı..” diyen, yola çıkmadan önce Selahattin Demirtaş’a özgürlük vaad eden de bizzat Muharrem İnce değil miydi?.. Gerçeği şimdi gördüyse onun için de kazanımdır elbette.. "

 

 

 

 

15 Temmuz’u alkışlayanların Cumhuriyet Bayramı ile ilgili etiketler Ersoy Dede Star Gazetesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.