15 Temmuz'da gazi, Hakkari'de şehit oldu

Felçli babasını ziyarete gideceği günün öncesi şehit olan Özel Harekât Polisi Muhammed Ali Mevlüt Dündar’ın 15 Temmuz gazisi olduğu ortaya çıktı. 15 bin kişinin katıldığı cenaze törenine felçli baba ambulansla getirildi

Karaman'da hasta babasını ziyarete geleceği günün öncesinde Hakkâri'de şehit olan 25 yaşındaki Özel Harekât Polisi Muhammed Ali Mevlüt Dündar'ın 15 Temmuz gecesi Ankara'da havalimanını ele geçirmeye çalışan hainleri gözaltına alırken kolunun kırılmasıyla gazi olduğu ortaya çıktı. Şehit polisi, memleketinde son yolculuğuna 15 bin kişi uğurladı.

Şehit Özel Harekât Polisi Muhammed Ali Mevlüt Dündar için memleketi Karaman'da 15 Temmuz Aktekke Meydanı'nda tören düzenlendi. Şehidin babası İdris Dündar törene ambulansla getirildi. Ambulans içinde bekletilen şehit babasına oğlunun şahadet haberinin ambulansa bindirilmeden önce verildiği öğrenildi.

Şehit Dündar'ın 15 Temmuz darbe girişiminde Şırnak'ta görevli iken geçici görevle Ankara'ya geldiği, havalimanını ele geçirmeye çalışan hain generali gözaltına alırken çıkan arbedede düşüp kolunu kırdığı ortaya çıktı.

Koluna platin takılan Dündar'ın tedavisi nedeniyle 2 ay Karaman'daki evinde istirahat ettikten sonra Hakkâri'ye görevine döndüğü öğrenildi. Cenaze törenine Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Karaman Valisi Fahri Meral ve yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Törene Hakkâri Şemdinli'de 2 gün önce şehit düşen sözleşmeli er 22 yaşındaki Oğuzhan Küçük'ün babası Alaaddin Küçük de katıldı.

renregergr

'ÇOCUKLARIMIZ KOMŞU OLDU'

Alaaddin Küçük daha sonra şehit annesi Şerife Dündar'a başsağlığı dileyip, "Artık çocuklarımız komşu oldu" dedi. Şehit annesi Şerife Dündar da, "Biz sizi televizyondan izlemiştik ve çok üzülmüştük. Aynısını biz de yaşadık" dedi. Şehit Dündar'ın amcası Sami Dündar da, tabutun başında bulunan şehidin kardeşleri ve diğer yakınlarına, "Bakın sakın ağlamayın. Dünkü şehidimizin babası burada.

O nasıl dimdik ayakta durduysa biz de öyle duracağız" dedi. Şehidin ağabeyi Muhammed Musa Dündar ise tabuta sarılıp, "Aslanım, koçum, yiğidim. Ne zaman istersen biz de hazırız, senin yanına geleceğiz" diye konuştu.

Şehit Dündar'ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Karaman şehitliğinde son yolculuğuna uğurlandı. Tabut taşınırken zaman zaman kalabalık nedeniyle izdiham oluştu. Öte yandan Kilis'te askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan 30 yaşındaki Astsubay Şevket Alnıdelik'in cenazesi Samsun'da, Piyade Uzman Çavuş Ömer Çintay'ın cenazesi ise memleketi Bingöl'de defnedildi.

15 Temmuz'da gazi, Hakkari'de şehit oldu ile ilgili etiketler 15 Temmuz gazi Şehit
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.