15 Temmuz'da eczaneler açık mı? Tatil mi 2019?

15 Temmuz'da eczaneler açık mı? 15 Temmuz 2019 bu yıl pazartesi gününe denk geliyor.Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne az bir zaman kala eczanelerin açık olup olmayacağı ise merak konusu. Peki 15 Temmuz'da eczaneler açık mı? Detaylar haberimizde...

15 Temmuz'da eczaneler açık mı? 15 Temmuz, Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan edildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde alınan karar doğrultusunda 15 Temmuz resmi tatil olarak ilan edildi. Peki 15 Temmuz'da eczaneler açık mı?

15 TEMMUZ'DA ECZANELER AÇIK OLACAK MI?
İlaç almak isteyen vatandaşlar da resmi tatil olan 15 Temmuz tarihi için "15 Temmuz'da eczaneler açık olacak mı?" diye soruyor. 15 Temmuz'da eczaneler resmi tatil kapsamında kapalı olacak ve yalnızca nöbetçi eczaneler hizmet verecek.

Hangi eczanelerin açık olduğunu öğrenmek için İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün internet sitesi üzerinden İstanbul'daki nöbetçi eczanelere erişim sağlayabilirsiniz. Diğer iller için de bulunduğunuz ilin İl Sağlık Müdürlüğü'nün internet sitesine giriş yaparak nöbetçi eczaneleri görebilirsiniz.

15 TEMMUZ RESMİ TATİL Mİ?

15 Temmuz 2016 tarihinde şehit olan vatandaşları, polisleri ve askerleri anmak için ve demokrasi zaferini kutlamak için ilan edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü, geçtiğimiz dönemlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde alınan karar doğrultusunda resmi tatil olarak ilan edildi.

TBMM'de 15 Temmuz tarihinin resmi tatil olarak ilan edilmesiyle ilgili karar;

MADDE 1- (1) Ankara İline bağlı “Kazan İlçesi”nin adı “Kahramankazan” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2- (1) 17.3.1981 tarihli ve 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunun 2 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “ve 1 Mayıs günü” ibareleri “,1 Mayıs günü ve 15 Temmuz günü” olarak ve birinci fıkrasının (C) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“1 Ocak günü yılbaşı tatili, 1 Mayıs günü Emek ve Dayanışma Günü ve 15 Temmuz günü Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü tatilidir.”

15 TEMMUZ'DA PTT VE NOTER AÇIK MI?

15 Temmuz Pazartesi günü bankalar gibi PTT ve noterlerde kapalı olacak. Aynı şekilde PTT ve noterlerde işi olanların ertesi gün işlemlerini gerçekleştirmesi gerekiyor.

15 Temmuz'da eczaneler açık mı? Tatil mi 2019? ile ilgili etiketler 15 Temmuz Eczane 15 Temmuz darbe girişimi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.