15 Temmuz'a 'senaryo' demek suç

Yargıtay 15 Temmuz darbe girişimini 'senaryo' olarak nitelendirenlerle ilgili önemli bir karara imza attı. Mahkeme verdiği kararda 15 Temmuz'a senaryo demenin "Suçu övme" suçunu oluşturduğunu ifade etti.

Uşak'ta yaşayan Ö. A. darbe girşiminden bir gün sonra, "Oskarlık bir senaryo, Uymaya devam, Şimdi şov zamanı, Q'su düşük bir toplum" şeklinde paylaşım yaptı.Uşak Cumhuriyet Başssavcılığı soruşturma başlattı. Başsavcılık Adalet Bakanlığından alınan kovuşturma izninin ardında Ö.A hakkında, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan dava açtı.

KARARA İTİRAZ EDİLDİ 

Akit'in haberine göre, Uşak 2. Asliye Ceza Mahkemesi yargılama sonucunda Ö.A. hakkında beraat kararı verdi. Adalet Bakanlığı verilen karara itiraz etti. Beraat kararının kanun yararına bozulmasını talep etti. Dosyayı inceleyen Yargıtay 16. Ceza Dairesi Ö.A. hakkındaki beraat kararını oy birliği ile bozdu.

'SENARYO' DİYEN SUÇU ÖVMÜŞ SAYILIR 

Karar da, "Eylemin bütün halinde ve bağlamında değerlendirildiğinde TCK'nun 215. maddesinde yer alan suçu övme suçunu oluşturulacağı gözetilmeden dosya kapsamı ile de uyuşmayan çelişkili ve yetersiz gerekçe ile yazılı şekilde karar verilmesi hıkuka aykırıdır" denildi.

 KILIÇDAROĞLU'DA DEMİŞTİ 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, tüm milletvekilleri 15 Temmuz'a tiyatro iması yapmıştı. Bazıları da açık açık 15 Temmuz'un yazılan bir senaryo olduğunu savunmuştu. Kılıçdaroğlu, başından itibaren o gece yaşanan darbeye "kontrollü darbe" söylemlerini halen sürdürmeye devam ediyor.  

15 Temmuz'a 'senaryo' demek suç ile ilgili etiketler Ceza Uşak 15 Temmuz senaryo itiraz
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.