’15 TEMMUZ’A GİDEN YOLUN TAŞLARI TEKER TEKER DÖŞENİYOR!’

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve SuperHaber programcısı - Hürriyet yazarı Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümü SuperHaber YouTube kanalında yayında…

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

İki usta isim SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı - Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, “Memleket Aşkına programının yeni bölümünde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı Türkiye'nin Milli Uzay Programı'nın detaylarını ve Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı’na atanan FETÖ’cü Tuğgeneral Serdar Atasoy'u konuştu.

ŞENER: BU OLAYI YAZDIKTAN SONRA GELEN TELEFONLARDAN ÖĞRENDİKLERİM UYKULARINIZI KAÇIRACAK CİNSTEN!

Nedim Şener, "Geçtiğimiz haftalarda 2020 Yüksek Askeri Şurası’nda tuğgeneralliğe terfi ettirilen, Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı’na atanan Serdar Atasoy ile ilgili yaşanan yeni gelişmeleri sizinle paylaşıyoruz. Bugünkü yazımdan sonra öyle ilginç insanlardan, TSK içinde görev yapmış insanlardan aldığım öyle çok bilgi var ki… Devletin şu anda en önemli kurum ve kuvvet komutanlıklarında görev yapanlarla ilgili söylenenler, bu insanların terfilerinde ve atamalarında anlatılanlar uyku kaçıracak cinsten. Hangi kuvvetle kimlerin nerelere nasıl getirildiğini, Serdar Atasoy’un Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda bir tartışma meselesi haline geldiğini, emekliye ayrılmak üzereyken bakanlıktan birilerinin devreye girip terfi ettirip görev ataması yaptırdığını ve kavga kıyamet konusu olduğunu anlatıyorlar. Emeklilik listesindeyken bir anda terfi listesine konuyor. Üst düzey görevlilerden itiraz edenler de olmuş. Daha önce Deniz Kuvvetleri’nde ihale komisyonlarında yaşandı, bazı şüphelerden dolayı pasife alınmış kişilerin amiral yapıldığını, hiç savaş gemisi kullanmamış kişilerin bugün Doğu Akdeniz’de Türkiye konusunda görev verilerek amiral yapılmasında Türkiye nereye götürülmeye çalışıyor? ’15 Temmuz’a giden yolun taşları böyle döşendi’ diye yazı yazdım. Bu konuda en üst düzey sorumlu kişinin bu dosyayı araştırıp soruşturmasını beklerim. Bakanın bu konuda ciddi bir teftiş yaptırması, bu terfi dosyasını kimin hazırlattığını, hatta ‘FETÖ metre’nin uygulanarak bütün görevlerin ayrıştırılması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye büyük tehlikede. ABD senatosundan 50 milletvekilinin imzasıyla Türkiye’ye ağır hakaretler bulunan, ambargolar uygulansın, S-400 ile ilgili yaptırımlar uygulansın, Kürtler’e ayrımcılık yapıyor diyen birçok konuda eleştirileri olan ağır mektuplar yazıp Biden yönetimine göstermişler. ABD belli ki bütün gücüyle Türkiye’ye saldıracak. ABD’de Türkiye’nin uzay programlarına da karşı çıkan oldu. Bu da mesele haline gelecek bir süre sonra. Türkiye nükleer santrali yaptığı zaman ‘Nükleer bomba yapmak için yapıyorlar’ diye ABD basınında yer aldı. Türkiye ABD tarafından çok büyük bir saldırıya uğrayacak. Her yönüyle olacak, medyasıyla, psikolojik olarak, siyasi ve ekonomik saldırıya uğrayacak." sözlerini kullandı.

YARAR: ARTIK KANDIRILDIK DEME ŞANSIMIZ YOK!

Mete Yarar, “Yazının içinde Atasoy ile ilgili nasıl beraat kararı, takipsizlik kararı verildiğini de sorguluyorsun. Savcının iddianamede söyledikleriyle yargılanma süreci birbirinden farklı. Bu ülkede gazeteci kisvesindeki adamlar ortada telsiz kayıtları varken uçaktan atılan bombanın parçalarıyla ilgil ne yutturmuşlardı hatırlıyor musunuz? ‘Meclis dışarıdan vurulmadı, içeriden dinamitle patlatıldı’ demişlerdi. Bunu böyle fiili anlamda yazanlar oldu ve hala da devam ediyorlar. Ben anlamıyorum bunları. Balyoz Ergenekon süreçlerinde hapiste yatan komutanlardan bir tanesine ‘Fark edemediniz mi?’ diye soru sormuştum. Altında çalışanlardan birçoğu FETÖ’cü çıkmıştı. ‘Bazen hala inanmakta zorlanıyorum, bilmesem onlarla çalışmak isterim’ demişti. Türkiye’de önceden ’Yüksek Askeri Şura kararlarında çoğunluk askerlerden oluşuyordu’ deme şansları vardı. 2016’dan sonra değişen sistemle artık hükümette siyasi irade çoğunlukta. Artık hiç kimsenin kandırıldık demek şansı yok." dedi.

Mete Yarar ve Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

’15 TEMMUZ’A GİDEN YOLUN TAŞLARI TEKER TEKER DÖŞENİYOR!’ ile ilgili etiketler Mete Yarar Nedim Şener Memleket Aşkına FETÖ Serdar Atasoy

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.