15 Temmuz şehidi Mustafa Cambaz'ın fotoğrafları sergilenecek...

Uluslararası Kültür ve Sanat Derneği (UKSD) tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ve TBMM Milli Saraylar'ın desteğiyle, İstanbul’da 15 Temmuz Şehidi fotoğraf sanatçısı Mustafa Cambaz’ın eserlerinden oluşan bir sergi düzenleniyor.

Sergi 30 Eylül Cumartesi günü saat 18.00'de Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde yapılacak açılış töreniyle başlayacak.

7 Ekim Cumartesi günü akşamına dek (Pazartesi dışında her gün 09.00-17.30 saatleri arasında) ziyaret edilebilecek sergide, fotoğraf sanatçısı ve gazeteci Mustafa Cambaz'ın çektiği, Türkiye’nin değişik bölge ve yerleşim yerlerindeki tarihi, estetik ve kültürel değer taşıyan eser ve mekanların fotoğraflarına yer verilecek.

mustafa1

ULU CAMİLERİN FOTOĞRAFLARINI ÇEKTİ

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen hain darbe girişimi sırasında İstanbul Çengelköy’de darbeciler tarafından şehit edilen Mustafa Cambaz, sanat tarihi ve mimari eser fotoğrafçılığı alanında ülkemizin sayılı fotoğrafçılarından birisiydi. Cambaz, 2000’li yıllardan itibaren değişik mevsimlerde bütün Türkiye’yi il il gezerek ulu camileri belgeleyen on binlerce fotoğraf çekti. Bu paha biçilemez değerdeki fotoğraf arşivini kendi adını taşıyan bir web sitesi açarak karşılıksız olarak ilgililerin yararına sundu. Daha sonra bin civarında kareden oluşan bir albüm, Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı Yayınları arasında “Türkiye Ulu Camileri” adıyla kitap olarak basıldı.

Aslen Batı Trakya Türklerinden olan Mustafa Cambaz’ın anısına düzenlenen sergi, İstanbul’dan sonra 14-21 Ekim günlerinde doğup büyüdüğü Gümülcine şehrinde de kültür çevrelerinin dikkatine sunulacak.

15 Temmuz şehidi Mustafa Cambaz'ın fotoğrafları sergilenecek... ile ilgili etiketler fotoğraf Mustafa Cambaz sergi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.