15 Temmuz gazilerinden Kılıçdaroğlu’na ‘Türkkan’ tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, samuray kılıcıyla öldürülen Başak Cengiz'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Bu sırada 15 Temmuz gazisi olan bir grup, Kılıçdaroğlu'na, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'la ilgili açıklama yapmadığı gerekçesiyle tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, samuray kılıcıyla öldürülen Başak Cengiz'in ailesini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’nun aileyi ziyaret ettiği sırada 15 Temmuz gazisi olan bir grup, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'la ilgili açıklama yapmadığı gerekçesiyle Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.

Tepkiler üzerine Kılıçdaroğlu, "Tepkimizi koymadığımızı kim söyledi? Tepkimizi koyarız. Hiç kimse şehitlere, gazilere, gazi yakınlarına en ufak bir şey söyleyemez. Tepki konmuştur. Aynı tepkinin başkaları tarafından yapıldığında da sizin aynı sorgulamayı yapmanız lazım” dedi.

15 Temmuz gazileri, Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının üzerine CHP'nin 15 Temmuz gazilerinin yargılanması için önerge verdiğinin altını çizerek, "CHP iktidarında bu vatan evlatları hangi pozisyonda olacak?" diye sordu. Kılıçdaroğlu ise, "Hiç endişe etmeyin. Bu tür olaylara, provokasyonlara da inanmayın. Bu kardeşiniz, kim şehitse, kim gaziyse onun yanındadır. Şehitler ve gaziler arasındaki ayrımcılığa karşıdır” diye konuştu.

İHA

15 Temmuz gazilerinden Kılıçdaroğlu’na ‘Türkkan’ tepkisi ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Lütfü Türkkan 15 temmuz gazileri

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.