'15 TEMMUZ DEVAM EDEN BİR SÜREÇ VE ONUN YENİ BİR AŞAMASINA GEÇİYORUZ! HAZIR OLUN!…'

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve SuperHaber programcısı - Hürriyet yazarı Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümü SuperHaber YouTube kanalında yayında…

İki usta isim SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı - Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, “Memleket Aşkına programının yeni bölümünde, ABD'de başkanlık seçimlerini kazanan Joe Biden döneminde yaşanacakları ve Dışişleri Bakanı adayı Antony Blinken’ın dikkat çeken Türkiye çıkışını masaya yatırdı.

ŞENER: ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM MÜCADELE DÖNEMİ OLACAK!

Nedim Şener, "Bakan eski ama adı yeni. Kafası da eski. Geçen dönem ne yapılmışsa Obama döneminin artıkları bugün yönetime gelmiş durumda. Trump döneminde ne yaptıysa, Pentagon’un stratejisi ne ise, Biden döneminde de aynı. S-400’ler meselesi Trump döneminin meselesiydi. Trump süreci uzatmaya çalışsa da kendince bir şeyler yaptığını göstermeye çalışsada Amerikan kurulu düzeninin, Pentagon’un, derin devletin kendi askeri gücünü temsil eden birimlerin etkisinden asla kurtaramadı. S-400’ler konusunda Türkiye’nin yanında olmadı. Haklı olduğumuzu da söyledi zaman zaman ama bunlar geçiştirmek içindi. Yaptırımlar konusunda da şimdiki Biden yönetiminin yapacağı şeyler ne ise ilk giriş olarak onları gerçekleştirdi. CAATSA kapsamında 12 yaptırım hayata geçiriliyor, bundan 5 tanesi askeri uygulaması gerekiyordu. Yönetim de böyle başlardı, Biden olmuş, Trump olmuş fark etmiyor. Trump döneminde de hafifçe olanlarını uygulamaya soktular. Dışişleri bakanı da S-400’lerin kabul edilemeyeceğini söylüyor. Kabul etsen ne olur, kabul etmesen ne olur? Sen kimsin yahu? Tutmuş Türkiye’ye ‘sözde müttefik’ diyor, sen zaten terörist haydut bir devletsin. Hukuk, demokrasi dediğini seçim sürecinde gördük. Dünyaya, Türkiye Cumhuriyeti’ne ne akıl veriyorsun? Darbeci FETÖ’cüleri topraklarında koruyorsun, o ABD mükelleflerinin parasını cebine sokuşturuyorsun, PKK’ya her türlü desteği veriyorsun ve herkese göstere göstere yapıyorsun, hep haklısın üstelik. Türkiye parasıyla silah istediğinde gerekçe göstermeden veremiyorsun. 2 eyaleti yönetmekten acizsin. Yıllardan beri ABD’nin beslediği PKK ile, FETÖ’cüsüyle uğraşıyoruz. Meclise girenleri ilk anda terörist ilan ettin. Beton bariyerler, teller, çelik uçlu bariyerler üst üste konup 25 bin askerle anca koruyorsun. Tutmuş Türkiye’ye akıl veriyorsun. Karşımızdaki fotoğraf çok net; önümüzdeki dönem öyle yumuşak falan geçmeyecek. Bu 4 yıl ‘arkanıza yaslanın, seyredin’ dönemi değil. Hem yurt dışında ABD gibi Türkiye’yi yaptırımla tehdit edecek haydut unsurlarla, hem de yurt içindeki medyacısı, satın alınmış etki ajanı uzantılarıyla mücadele dönemi olacak. ‘Sözde’ lafını boşuna kullanmıyor. Artık Türkiye’nin ABD odaklı emperyalist bir saldırı altında olduğu çok açık. 9 Kasım’da Biden’ın ‘Muhalefeti destekleyerek Türkiye’de yönetimi değiştireceğiz’ konuşması üzerine, ‘Biden darbeyle yapamadığını tamamlamaya geliyor’ demiştim. 15 Temmuz devam eden bir süreç, o nedenle hazır olun." sözlerini kullandı.

'15 TEMMUZ DEVAM EDEN BİR SÜREÇ VE ONUN YENİ BİR AŞAMASINA GEÇİYORUZ! HAZIR OLUN!…'

YARAR: SENATODAN ONAY ALMAK İÇİN TÜRKİYE’YE ATIP TUTACAKLAR!

Mete Yarar, “Senatonun karşısına Biden’ın seçtiği kişiler birer birer onay almaya gidiyor. Prosedür böyle ilerliyor. Senatoda ilgili komisyonlar da onaylanıyor. Ondan sonra da bakan oluyorlar. ABD’de başkanın atadıkları oradan geçmek zorunda. Oradaki konuşmalar da yavaş yavaş gündeme gelmeye başladı, onları tartışacağız. Senatoda çoğunluk şu anda Türkiye aleyhine bir durum var. Cumhuriyetçiler ve demokratlar, Türkiye karşıtlığında birleşmiş durumda. Kim senatoya giderse gitsin, senatodan onay almak için Türkiye’ye atıp tutacaktır. Başka bir senaryo beklemeyin. Türkiye’yi savunan, ‘iyi ilişkiler kurmak zorundayız’ diyebilecek, onay almak için giden bir insan olamaz. Oradaki söylemlerle icraya geldiğinde ayrı yere koymak zorundayız. Önümüzdeki dönem Çin’in daha rekabetçi bir çatışma alanına gireceğini, İran ve Rusya ile ilgili sorunların artmasıyla birlikte birçok konuda ekonomik anlamda zorlanan bir ABD düşünürsek öyle kolay olmayacak. İlk defa bir yol ayrımına gelmek zorundalar. Birincisi değerli dolar tutmanın maliyeti, devamlı dolar basmak. Cari açığı kapatmak için dolar basmak zorundalar. Doların değerini düşürseler, ihracatı arttırabilecekler belki. Ancak bu sefer de rezerv para olarak tutulmaktan vazgeçilecek. Bu ikilem arasında kalınan bir durum var. Maliye bakanı gelir gelmez ilk söylediği şey ‘Doların değerli para olmasından vazgeçemeyiz’ diye bir açıklama yaptı. Artık bir şeyi tercih etmek zorunda kalacaklar. Yalnızca dolar basmak dönemi yavaş yavaş bitme noktasına geldi. Çin’in 2033’te liderliği alma pozisyonu ilk defa iddialı bir şekilde 2025’e kadar düştüğünü söylüyorlar. 2025’te ilk defa Çin ekonomisinin ABD ekonomisini geçtiğini söylüyorlar. Gelinen noktaya bakıldığında ABD’nin ilk problemi Türkiye Cumhuriyeti mi olacaktır? Bugün Çin-Rusya rekabeti varken ve rekabet dozaj arttırmışken Türkiye ile ilişkileri kopartma noktasına geleceklerini sanmıyorum. Etki ajanlarını kullanarak bir hibrit savaşın yapılması gereken tüm kirli oyunlarını yapacaklar. Açık ve alenen yapmazlar, alttan yapacaklar. Toplum hazır olmalı." sözlerini kullandı.


Mete Yarar ve Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

'15 TEMMUZ DEVAM EDEN BİR SÜREÇ VE ONUN YENİ BİR AŞAMASINA GEÇİYORUZ! HAZIR OLUN!…' ile ilgili etiketler Nedim Şener Memleket Aşkına Mete Yarar ABD Türkiye biden

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.