15 Temmuz Derneği: İBB'den tek kuruş nakdi yardım yok, karalama maksatlı!

15 Temmuz Derneği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin protokol iptaliyle ilgili olarak, kararının 15 Temmuz'a yaklaşılan son günlerde basına sızdırılmasının manidar bulunduğunu, şehit aileleri ve gazilere yapılan çalışmaların israfmış gibi gösterilmeye çalışılarak derneği karalama çalışmalarının ise kabul edilemez olduğunu belirtti.

15 Temmuz Derneği, yazılı bir açıklama yaparak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iptal ettiği protokolle ilgili bilgi verdi. Derneğin çalışmalarında İBB'den tek kuruş nakdi yardım alınmadığı belirtilen açıklamada bazı organlarca yapılan haberlerin maskatlı olduğu belirtildi.

Açıklamada özellikle protokol iptal haberinin 4 ay sonra yeniymiş gibi servis edilmesinin altı çizildi.

 

Politik çıkarlar için derneğin hedef gösterildiği vurgusu yapılan açıklama şöyle:

"İBB İLE 15 TEMMUZ DERNEĞİ ARASINDAKİ PROTOKOLÜN SONLANDIRILMASINA DAİR KAMUOYU AÇIKLAMASI

15 TEMMUZ DERNEĞİ İBB’DEN NAKDİ YARDIM ALMAMIŞTIR

15 Temmuz Derneği, hain darbe girişiminin hemen ardından Ağustos 2016’da kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur. Derneğimiz şehit ve gazilerimizin ailelerine yönelik faaliyetlerini başarılı bir şekilde sürdürürken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bu alandaki çalışmaları kamu-STK işbirliği ile yapma talebiyle Derneğimize başvurmuş ve bunun üzerine bir işbirliği protokolü imzalanmıştır.

İmzalanan protokol çerçevesinde İBB, 15 Temmuz ile ilgili gerçekleştireceği tüm organizasyonlarda 15 Temmuz Derneği ile birlikte hareket etmek, Derneğin yapacağı çalışmalara da teknik ve lojistik destek sağlama taahhüdünde bulunmuştur. Buna, 15 Temmuz Şehitlerinin yakınları ve gazilere hizmet etmek üzere Dernek bünyesinde çalışacak personellerin istihdamı, kullanılacak araçların temini ve düzenlenecek etkinliklere destek olmak da dâhildir.

Protokol süresince 15 Temmuz Derneği, İBB’den tek bir kuruş nakdi yardım almamıştır, zira hukuken bu şekilde bir yardım mümkün de değildir.

15 Temmuz Derneği’nde görev yapmakta olan ve personelin çoğunluğunu oluşturan psikologlar, Türkiye’nin 58 şehrinde yaşayan 251 şehit ailesini ve gazilerimizi düzenli olarak ziyaret etmiş, hizmet vermişlerdir. Derneğin her yıl Antalya’da düzenlediği Şehit Aileleri Buluşmaları, Gazilerle yapılan organizasyonlar, iftar programları gibi çok çeşitli etkinliklerle, şehit aileleri ve gaziler bir araya gelmiş, ortak acıları birlikte yaşama, kenetlenme fırsatı bulmuşlardır.

15 Temmuz Derneği’nin avukatları Darbe Davalarını yakından takip ederek şehit aileleri ve gazilerin müşteki olduğu tüm davalara müdahil olmuştur. Davaların görüldüğü yerlere Dernek imkanlarıyla lojistik destek sağlanmış, kamuoyunun bu davaları takip etmesi sağlanmıştır.

15 Temmuz Destanını gelecek nesillere aktarmak için darbe girişiminin 3. yıl dönümünde hizmete açılan, Türkiye’nin dört bir yanından kabul ettiği binlerce misafirle alanındaki en kapsamlı müze konumunda olan Hafıza 15 Temmuz’un işletmesi de yine Derneğimiz tarafından yürütülmektedir.

FETÖ ve 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin akademik, sosyoloik ve tarihi açılardan mercek altına alındığı “Ortak Hafıza” dergisi yine Derneğimiz katkılarıyla hayata geçmiştir.

Tüm bunlarla birlikte, Derneğimizin yurtiçi ve yurtdışında yaptığı organizasyon ve etkinliklerin tamamı, kamuoyuna açık, şeffaf ve isteyen tüm vatandaşlarımızın katılımına uygun bir şekilde yapılmaktadır.

PROTOKOL SONLANDIRILDIKTAN 4 AY SONRA HABER SERVİS EDİLDİ

İBB ile derneğimiz arasında yapılan protokol 25 Şubat 2020 tarihinde İBB tarafından tek taraflı olarak sonlandırılmıştır. Derneğimiz; Şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve yakınlarının hassasiyetini gözeterek protokolün sonlandırıldığı günden bu yana konuya dair tek bir açıklama yapmamıştır. Ancak, protokolün sonlandırılmasını konu alan haberlerin, 25 Şubat’tan 4 ay sonra, 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nin 4. yıl dönümünün arefesinde servis edilmesi manidardır. 83 milyonunun tek yürek olduğu böyle bir hadisede dahi, ilgili haberin bağlamından kopartılarak, politik çıkarlar uğruna Derneğimizin kurucularının fotoğraflarıyla birlikte servis edilmesi, art niyetin açık bir göstergesidir. Nitekim, kurucularımız, derneğimizi maddi ve manevi olarak desteklerken, yönetimle ilgili konularda karar alıcı konumda değillerdir.

İBB DESTEĞİNİN NELER OLDUĞU ORTADADIR

İBB yönetimi, vatanı için canını veren şehitlerimizin aileleri ve gazilerimize yönelik yapılan hizmetleri artık önemsemiyor olabilir. Ancak, aradan dört ay geçtikten sonra, bir hizmet protokolü iptalinin, şehit aileleri ve gazilere yönelik yapılan çalışmalar adeta “israf”mış gibi gösterilerek gündeme getirilmesi ve kurucularımızın karalanmaya çalışması asla kabul edilemez. 15 Temmuz Derneği ile İBB arasında imzalanan protokolün içeriği ve ilgili Meclis kararları tüm kamuoyunun her an ulaşabileceği açık kaynak verileridir.

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİMİZ SADECE İSTANBUL’DA İKAMET ETMİYOR

Derneğimizin övünç kaynağı olan Türkiye’nin 58 farklı şehrindeki şehit aileleri ve gazilere yönelik hizmetlerimizi sürdürmekte kararlıyız. İBB’ nin protokolü sonlandırması 15 Temmuz Derneği açısından bir kayıp değildir. 15 Temmuz Derneği olarak, siyaset üstü kalması gereken bu hususta, milletimizin hep beraber kahramanca bertaraf ettiği 15 Temmuz hain darbe girişimini ve sorumlularını unutturmayacak, bu aziz hatırayı geleceğe taşımayı sürdüreceğiz.

Derdi Vatan olan herkesin yanımızda yeri vardır.

Kamuoyuna saygılarımızla."

15 Temmuz Derneği: İBB'den tek kuruş nakdi yardım yok, karalama maksatlı! ile ilgili etiketler 15 Temmuz İBB dernek karalama
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.