15 seçim kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilginç çağrı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, demokraside kazanmanın da kaybetmeninde olduğunu belirterek "Demokrasiye inanıyorsanız, gelmesini bildiğiniz gibi gitmesini de bileceksiniz." dedi. 15 seçim kaybetmesine rağmen koltuğunu bırakmayan Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri 'tutarsız' bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gümdeme dair değerlendirmelerde bulundu.

BirGün'den Ankara temsilcisi Nurcan Gökdemir ve parlamento muhabiri Hüseyin Şimşek’in sorularına yanıtlayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, parti liderlerinin koltuk sevdalısı olmaması gerektiğini söyledi.

Demokrasinin en önemli kuralının gelindiği gibi gitmesinin de bilinmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı;

"GİTMESİNİ BİLECEKSİNİZ"

"Demokrasiye inanıyorsanız, gelmesini bildiğiniz gibi gitmesini de bileceksiniz. Halkın oyları ile nasıl geldiyseniz, halkın oyları ile de gitmesini bileceksiniz.

"İKTİDAR DA GİTMESİNİ BİLSİN"

Halk sizi getirdi iktidar yaptı, 19 yıldır iktidardasınız. Zaten Türkiye’nin hiçbir sorununu çözemediniz. Seçim yasasında değişiklik düşünebilirler, Anayasa’da değişiklik düşünebilirler, başka yasalarda değişiklik düşünebilirler. Kendi konumlarını güvence altına almak isteyebilirler.

HER HAMLE KOLTUK İÇİN

AK Parti, artık Türkiye’yi yönetemiyor. Acaba yerimi nasıl korurum, arayışı içinde. Aslında nasıl yerimde kalırım, öyle düzenlemeler yapayım ki seçim sonucunda ben yerimde kalabileyim, koltuğumu koruyabileyim, düşüncesi tam olarak. Makam hırsına kapılan ve makamını korumak için çaba harcayanlar, ülkenin sorunlarını zaten görmezler."

15 seçim kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilginç çağrı ile ilgili etiketler CHP Kemal Kılıçdaroğlu seçim demokrasi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.