"15 milletvekili" projesi aslında kimin!

SuperHaber yazarı Behçet Ağabeyoğlu ile Derin Kulis...

SuperHaber yine gündemi belirliyor! 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 24 Haziran seçiminde muhalefetin ortak adayı olarak düşünüldüğünü ilk olarak SuperHaber yazarı İzzet Çapa gündeme getirdi. Türkiye o yazı üzerine günlerdir Abdullah Gül'ün adaylığını tartışıyor...

Ama daha bitmedi! Çünkü SuperHaber'de sürprizler devam ediyor! SuperHaber'in yeni ve keskin kalemi Behçet Ağabeyoğlu hiç duymadığınız ve belki de hiç duyamayacağınız derin kulis bilgilerini bundan böyle SuperHaber okurları ile paylaşacak!

Şimdi yazarımızın deyimiyle; "küçük dilinize mukayyet olma!" zamanı...

İşte Abdullah Gül'ün Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ile birlikte katıldığı, Uğur Dündar'ın podyuma çıkarak ödül verdiği, merhum Necmettin Erbakan adına organize edilen ödül töreninin perde arkası...

* "15 milletvekili" projesi aslında kimin!

Vallahi de yazmayacaktım, billahi de...

Lakin merhum Erbakan adıyla düzenlenen ödül törenini izleyince dayanamadım. Yine aldım kalemi elime. Ha! Bir de, bakan ama görmeyen meslektaşlarla doldu köşeler.

Bu arkadaşlar aynı tornadan çıkmış gibi benzer yazılar yazıyor. Ertuğrul’un libido ölçen, Ahmet’in fıkramsı, Yılmaz’ın kafiyeli yazılarından gına geldi... Bizim SuperHaber yazarları da başka bir alem. Hepsi ayrı telden çalıyor!

Kulis yazarlığı çoktan sizlere ömür zaten. Hal böyle olunca "Haydi Beco!" dedim, haydi...

Ez cümle yeniden birlikteyiz.

Şimdi...

Necmettin Erbakan Ödülleri için dün düzenlenen gece var ya, işte o organizasyonun  perde arkasıyla başlayalım. Son söyleyeceğimi ilk yazıyorum:  Organizasyonun arkasındaki bilinmeyen imza Abdullah Gül ve ekibine ait!

KİRALIK VEKİLLER

Bunu birazdan açacağım... Önce İYİ Parti’ye geçen 15 milletvekili  hadisesinde, evlere şenlik medyamızın atladığı çok önemli detayı paylaşayım. Küçük dilinize mukayyet olun!

Abdullah Gül’e Hayrunisa Hanım kadar yakın bir kaynağım, CHP ile flörtlerinin sanıldığı gibi yeni olmadığını, geçen yıl referandumdan hemen sonra başladığını söylüyor.

Son birkaç aydır iyice sıklaşan karşılıklı görüşmeler erken seçim kararının alındığı Erdoğan-Bahçeli görüşmesinden bu yana artık her gün gerçekleşir olmuş.

İşte bu görüşmelerden çıkan en somut sonuç, CHP’nin İYİ Parti’ye verdiği 15 milletvekili hamlesi. Keza bu fikir, Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının değil, Abdullah Gül ve ekibine aitmiş!

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan böylesine falsolu ve akıl dolu bir vuruş beklemek safdillik olurdu zaten!

HÜLLENİN ARKA PLANI...

CHP tabanının bile parti yönetimlerinden beklemediği bu kritik hamlenin oluşumunda "Milli Selamet" ekolüne ait siyasal bir beyin var.  O beyin merhum Erbakan adına düzenlenen ödül gecesinde de kendisini göstermeyi başardı. Nasıl mı? Anlatayım...

Her zaman derim; siyasette gerçeklik hiçbir şey, algı her şeydir!  

Gül ve ekibi bunu çok iyi biliyor. Gül’ün CHP’nin de desteklediği ortak aday olarak çıkmasına karşı tek engel var, o da CHP tabanı.

İşte bu nedenle Abdullah Gül ve ekibi, Necmettin Erbakan Ödülleri’ne Uğur Dündar’ı davet ettiriyor. Kabul ettirmek ise şimdilerde İsviçre’de yaşayan eski danışmanlardan birine düşüyor.

Tezada gel!

28 Şubat’ta mermi gibi haber ve yayınlarla Hoca’yı hedef alan Uğur Dündar , Necmettin Erbakan gecesinde ödül veriyor! Kime? Abdullah Gül’e en yakın iki gazeteciden birine; Ruşen Çakır’a.

Diğer gazetecinin Fehmi Koru olduğunu yazmama bilmem gerek var mı? Merak edenler, FETÖ’nün isyan bayrağını ilk çektiğinde o zaman Cumhurbaşkanı olan Gül’ün bu konuda önemli açıklamalar yaptığı ilk yayını hangi iki yazarla gerçekleştirdiğine bakabilir.

Abdullah Gül, siyasi yaşamının en kritik canlı yayınına o gün Fehmi Koru ve Ruşen Çakır ile çıkmıştı.

Uğur Dündar’ın bu törene katılması, CHP tabanına Abdullah Gül’ün benimsetilmesine yönelik algı operasyonunun ilk adımı olarak karşımıza çıkıyor.

Gül’ün bir nevi sosyalizasyon ajanı olarak kullandığı Uğur Dündar durumun farkında ve onu destekliyor. Bunu, Gül’ün İsviçre’de yaşayan danışmanına da telefonda ifade etmiş. Erdoğan’ı iktidardan indirecek her türlü siyasi operasyona destek vermeye hazır.

Peki sadece Uğur Dündar mı?

Mesela tam da şu sıralar Ertuğrul Özkök telefonda acaba kiminle konuşuyor?

Nazlı Çelik, adaylığını açıklaması halinde "canlı yayına Abdullah Gül’ü ilk alan" olmak için kimi aradı?

Nazlı mı, yoksa şimdilerde Azerilerin finanse ettiği TR Haber adlı haber kanalını kuranlar arasında yer alan Yavuz OğhanGül’ü ilk konuk olarak alacak?

Daha cevaplanacak çok soru var.

Ama geç oldu.

İhtiyar adamım ben.

Bugünlük bu kadar yeter.

Dahası bir sonraki yazıya.

Haydi eyvallah...

 

"15 milletvekili" projesi aslında kimin! ile ilgili etiketler Abdullah Gül 15 vekil Behçet Ağabeyoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.