15 Mart 2019 Christchurch terör saldırısı'nda kaç kişi hayatını kaybetti?

15 Mart 2019 Christchurch terör saldırısı! Yeni Zelanda'nın Christhchurch kentinde Müslümanları hedef alarak camilere yapılan terör saldırısı, saldırgan Brenton Tarrant tarafından Facebook'tan yapılan canlı yayınla gösterilmiş ve tüm dünyayı dehşete düşürmüştü. Çok sayıda insanın hayatını kaybettiği hain Christchurch terör saldırısı hakkında araştırmalar ise sürüyor. Yeni Zelanda cami saldırısında kaç kişinin hayatını kaybettiği merak ediliyor. İşte 15 Mart 2019 Christchurch terör saldırısı...

15 Mart 2019 Christchurch terör saldırısı! Facebook'tan canlı yayın yaparak Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde Müslümanlara yönelik gerçekleştirdiği hain terör saldırısını tüm dünyaya yayınlayan Brenton Tarrant tutuklandı. 15 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen Christchurch terör saldırısında kaç kişinin hayatını kaybettiği ve saldırının nasıl işlendiği merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte Yeni Zelanda cami saldırısı ve 15 Mart 2019 Christchurch terör saldırısı hakkında tüm detaylar...

15 Mart 2019 Christchurch terör saldırısı'nda kaç kişi hayatını kaybetti?

15 MART 2019 CHRİSTCHURCH TERÖR SALDIRISI!

Yeni Zelanda'nın Christchurch şehrinde Brenton Tarrant tarafından Hagley Park bölgesindeki Al Noor Camisi içerisine terör saldırısı düzenlendi. Saldırı esnasında camide, cuma namazı için 200 kişinin bulunduğu belirtildi.

Olayla ilgili en az 49 Müslüman'ın hayatını kaybettiği bilgilerine ulaşıldı.

Yapılan terör saldırısı Facebook üzerinden canlı yayınlanırken, saldırgan Brenton Tarrant'ın silahları ve ekipmanlarının üzerinde Müslüman ve Türk karşıtı yazılara ve sembollere rastlandı.

Yeni Zelanda Christchurch terör saldırısını gerçekleştiren Brenton Tarrant Yeni Zelanda polisi tarafından etkisiz hale getirilerek tutuklanırken mahkemeye çıkartıldı.

Yayınladığı manifestoda Müslümanlar, Türkler ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bahsetmesi dikkat çekti.

Christchurch kentinde gerçekleşen terör saldırısının failinin, olaydan önce Türkiye'ye de geldiği ve birçok ilde uzun süreler boyunca konakladığı tespit edildi.

CHRİSTHCHURCH SALDIRISI TÜM DÜNYA MEDYASINDA

Tüm dünyada büyük yankı uyandıran Yeni Zelanda cami saldırısının yaşandığı Christchurch terör saldırısı hakkında tüm liderlerden kınama açıklamaları geldi.

MÜSLÜMANLARI KORUMA ALTINA ALDILAR

Öte yandan dünyanın farklı bölgelerinde camiler ve müslümanlara karşı, Hristiyanlar tarafından büyük sevgi gösterileri yapıldı.

Christchurch'te yaşanan terör saldırısının ardından tüm dünyada camilerde namaz kılan müslümanları koruyan farklı dini görüşteki vatandaşlar, camilerin etrafında güvenlik bariyerleri oluşturdu.

Yeni Zelanda'da yaşanan kanlı terör saldırısının ardından, birçok ülkede camilere güller bırakıldı.

15 Mart 2019 Christchurch terör saldırısı'nda kaç kişi hayatını kaybetti? ile ilgili etiketler cami Yeni Zelanda terör
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.