15 Haziran'da Üniversiteler açılacak mı? Üniversiteler ne zaman açılacak?

15 Haziran'da Üniversiteler açılacak mı? Koronavirüs salgınının hafiflemesi sonrasında normalleşme süreci devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında 1 Haziran'da açılacak yerleri açıkladı. Sürecin ardından öğrenciler üniversitelerin ne zaman açılacağını merak ediyor. 15 Haziran'da Üniversiteler açılacak mı? Sorusunun cevabı araştırılmaya başladı. İşte Üniversiteler ne zaman açılacak? Merak edilen detaylar haberimizde...

15 Haziran'da Üniversiteler açılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında 1 Haziran'da açılacak yerleri açıkladı. Sürecin ardından öğrenciler üniversitelerin ne zaman açılacağını merak ediyor. Koronavirüs salgınının hafiflemesi sonrasında normalleşme süreci devam ediyor. 15 Haziran'da Üniversiteler açılacak mı? Sorusunun cevabı araştırılmaya başladı. İşte Üniversiteler ne zaman açılacak? Merak edilen detaylar haberimizde...

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Korona virüsü salgını nedeniyle üniversitelerde yüz yüze eğitime ara verilmişti ve dersler uzaktan eğitim modeliyle sürdürülüyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurduğu salgın sonrası normalleşme takvimi sonrasında, bu konuya ilişkin bir açıklama da YÖK’ten geldi.

YÖK tarafından yapılan açıklamada, "Devletin ilgili kurumları tarafından 1 Haziran 2020'den itibaren 14 gün boyunca salgının kontrol altına alındığının ve kesin düşüşe geçtiğinin beyan edilmesi koşuluyla 15 Haziran'dan sonra üniversitelerimizde normale dönüşün ilk aşaması başlayacaktır” ifadeleri kullanıldı.

15 Haziran'da Üniversiteler açılacak mı? Üniversiteler ne zaman açılacak?

YÖK Başkanı Yekta Saraç daha önceki açıklamalarında şunları kaydetmişti;

"Bizler de biliyoruz ki uzaktan öğretim ve dijital öğretim yöntemleri örgün öğretimin asla alternatifi olamaz. Üniversite hayatı eşsiz bir sosyalleşme ortamıdır. Fakat sevgili öğrencilerimiz, yaşadığımız bu olağanüstü günlerde örgün öğretime ara vermek durumundayız. Bu süreçte dijital imkanlardan sizler için sonuna kadar istifade etmek istiyoruz.

Bazı programlar uzaktan öğretimle, açık öğretimle sürerken bazıları yaz okuluna kalabilir. Bu yeni durumu kabullenmek durumundayız. Ayrıca her bir programın doğası nasıl farklı bir talebelik öngörüyorsa burada da üniversitelerimizin bölümden bölüme farklı uygulamalarını anlayışla karşılamanızı istiyoruz. Bu uygulamalarda önceliğin sizlerin sağlığınız olduğunu, ülke çapında bir pişmanlığa düşülmemesi için bu tedbirlerin alındığını lütfen bilin."

15 Haziran'da Üniversiteler açılacak mı? Üniversiteler ne zaman açılacak? ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan üniversite 15 Haziran Koronavirüs 15 Haziran'da Üniversiteler açılacak mı?
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.