15 günde aşık etmenin bedeli 4 bin lira

Sosyal medyada şimdilerde büyü ve büyücülük salgını yaşanıyor. Hemen her adımda 15 günde aşık ettiğini, büyü bozduğunu, dil bağladığını, kısmet açtığını ileri süren kişi ya da oluşumlara denk geliniyor. Yaptıklarını iddia ettikleri büyüler için binlerce lira paralar alan bu kişilerin mağdur ettiklerinin sayısı da hızla artıyor.

Sosyal medyada baht arayanlar sanal dünyada yeni bir iş kolunu da ortaya çıkardı.

Kendilerini medyum olarak tanıtan bu kişiler sosyal medyada ,'15 günde aşık etme işlemi, soğutma işlemi, kısmet açma ve dil bağlama işlemi' gibi vaadlerle bin 200 ile 4 bin lira arası ücret alıyor.

Üstelik bu sözde medyumlar müşterilerinin güvenihi kazanmak için astrolog unvanını da kullanıyor. Hal böyle olunca mağdur sayısı da her gün daha da artıyor. 

Çünkü vatandaşlar, koronavirüs nedeniyle yüz yüze görüşemediği medyumlarla, sosyal medya üzerinden iletişim kurmaya başladı. Ancak bu durum ortaya medyum olduklarını ileri süren sahtekarları çıkardı. Sözde medyumlar, inandırıcılık kazanmak için astrolog unvanını da kullanıp vatandaşlardan '15 günde aşık etme, soğutma, kısmet açma, dil bağlama gibi konularda yardımcı olacağını ileri sürüp fahiş paralar alıyorlar. Daha doğrusu sözde yaptıkları büyüler için bin 200 ile 4 bin TL arası ücret alıp dolandırıyorlar. 

DHA muhabiri dolandırıcılık sisteminin nasıl işlediğini tespit etmek için sosyal medyada kendilerini medyum olarak tanıtan N.Ö ve H.A ile telefonda görüştü.  

15 günde aşık etmenin bedeli 4 bin lira
"CEYLAN DERİSİ'NE OKUMA YAPIYORUM" 

Muhabir medyum N.Ö.'yü arayıp "bağlama" işlemi yaptırmak istediğini söyledi. Medyum N.Ö. de bunun üzerine "İşlem yaptırmak istediğiniz kişinin adını soyadını ve fotoğrafını göndermeniz yeterli. İşlem 7 gün sürüyor. İstediğiniz kişi kısa süre içerisinde bir dediğinizi iki etmeyecek hale geliyor. Ücreti ise bin 200 TL oluyor. Bu işlem oldukça maliyetli, işlem sırasında sizden aldığım bilgileri ve resimleri ceylan derisine okuyorum ve sonrasında deriyi toprağa gömüyorum. İşlem sonrası istediğiniz kişi size bağlanıyor ve bir dediğini iki etmeyecek hale geliyor. Bağlama işlemi için yüzde yüz garanti veriyorum" diye konuştu.

Muhabirin, pazarlık yapması üzerine medyum N.Ö,  "İşlemin malzemeleri 800 TL tutuyor. Sana 100 TL'ye yaparım fakat senden gelecek olan hiç kimseye bu fiyatı söyleme" dedi.

15 günde aşık etmenin bedeli 4 bin lira - Resim : 2
"KAYNANA DİLİNİ BAĞLAMA ÜCRETİ 4 BİN LİRA" 

Muhabir N.Ö.'den sonra kendini medyum olarak tanıtan H.A.'yı da arayıp bu kez de 'Kaynanama dil bağlama işlemi yaptırmak istiyorum' dedi. Medyum H.A. da "Öncelikle kaynananın adını ve fotoğrafını yollaman gerekiyor. Ücretli işlem yapıyoruz. 4 bin TL göndermeniz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Pazarlık yapmak isteyen muhabire tepki gösteren sözde medyum H.A, "Malzemeler oldukça pahalı. Malzemelerin ne olduğu seni ilgilendirmez. Sana hesap verecek değilim" diye çıkıştı.

15 günde aşık etmenin bedeli 4 bin lira - Resim : 3

"DOLANDIRICI OLDUĞUNU ANLADIM VE VAZGEÇTİM"

Ayrıldığı erkek arkadaşıyla barışmak için sosyal medyadan medyumlarla uzun bir süre konuştuğunu söyleyen Leyla Çakır adlı mağdur, "Erkek arkadaşımdan ayrı olduğum bir dönem sosyal medyada bir sayfaya denk geldim. Çok inandırıcı paylaşımları vardı. Ben tarot baktırmak için yazdım. 'Sonra sana bağlama ve geri getirme işlemi yapalım' dedi. Ben de kabul ettim. Çünkü bana yüzde yüz sonuç vereceğini söyledi. 'Hatta erkek arkadaşın sana iki katı daha bağlanmış olacak' dedi. Ücret olarak 2 bin TL para istedi. O an dolandırıcı olduğunu anladım ve yaptırmaktan vazgeçtim. Ama beni bir süre aramaktan vazgeçmedi" ifadelerini kullandı.

15 günde aşık etmenin bedeli 4 bin lira - Resim : 4
"BÖYLE ŞEYLERE İTİBAR ETMEMEMİZ LAZIM" 

Astrolog Aygül Aydın ise sosyal medyadaki sözde medyum - astrologlara karşı vatandaşları uyardı. Aydın, "Medyumlar, biz astrologların kanayan yarası. İnternette astrologlar ve medyumlar aynı anlamda kullanılan terimler. Aslında bu sosyal medya üzerinde medyumların yaptığı büyük bir suçtur. Astroloji dediğimiz şey çok farklı bilimleri içerisinde barındırıyor. Medyumlarla, astrologları ayrıştırmak kişiye kalmış bir şey. Vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum. Hiç kimse gelecekten haber veremez. Medyumlara genellikle okumamış ve araştırmamış insanlar rağbet ediyor. Biz astrologlar olarak bu durumdan oldukça şikayetçiyiz. Vatandaşlarımızın astrologlar ile sahte medyumları ayrıştıramamaları bizi üzüyor. Astrolog adı altında bir şeyler yapmak doğru değildir. Hepimizin bir iradesi var. Böyle şeylere itibar etmememiz lazım. Mesela yeni tanıştığım kişiler, astrolog olduğumu öğrendiğinde 'Eski sevgilimi döndürebilir misiniz' gibi sorularla soruyor" dedi.

15 günde aşık etmenin bedeli 4 bin lira - Resim : 5
"SAHTE MEDYUMLARLA ASTROLOGLARI KARIŞTIRMAYIN" 

Aydın, sosyal medyada bu sahte astrolog medyumlar denetlenmesi gerektiğini ifade ederek uyarılarını şöyle tamamladı:

"Astrolog kelimesi araştırmacı demek. Bu nedenle o kişiler inandırıcılık kazanmak için medyumun yanına astrolog kelimesinde koyuyor. Vatandaşlarımızdan ricam; bu sahte medyumlarla astrologları karıştırmamalarıdır. Hayatta olması gereken şeyler zaten olur. Hiçbir etki sizin ettiğiniz duadan, iyilikten öteye geçemez. Herkes iyi olma çabası göstersin. Evrenin görünmez bağları vardır. Birinin ayağına taş olmazsanız hayatta size kolaylık sağlar. 21. yüzyılda yaşıyoruz lütfen böyle şeylere inanmayalım." 

15 günde aşık etmenin bedeli 4 bin lira ile ilgili etiketler Büyü medyum astrolog
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.