14,5 kilometrelik Zigana Tüneli'nde ışık göründü

İnşası devam eden ve hizmete girdiğinde dünyanın ikinci, Avrupa'nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak 14,5 kilometre uzunluğundaki Zigana Tüneli'nde ışık göründü.

17 Mart 2017 tarihinde temeli atılan ve inşası halen devam eden çift tüplü yeni Zigana Tüneli'nin inşaatında kazı işlemi tamamlanması ile ışık göründü. 500 personelin katılımı ile inşası devam eden tünel, tamamlandığında Trabzon-Gümüşhane ulaşımını bir buçuk saatten 40 dakikaya düşürecek.

Yeni tünel, bitirildiğinde Avrupa’nın en uzun tüneli olmasının yanı sıra Türkiye’deki karayolları tünellerinde düşey şaft ile havalandırma sistemi kullanacak ilk tünel olacak. Tünelin üç noktasında en uzunu 400 metre olmak üzere 6 adet şaft yer alacak.

Kazı işlemlerinin bittiği yerlerde beton kaplama işlemleri de sürerken, kaplama sürecinin yaklaşık yüzde 80'i geride kaldı.

Yeni Zigana tüneli, şu anki öngörüler dahilinde 2022 sonunda açılacak.

14,5 kilometrelik Zigana Tüneli'nde ışık göründü ile ilgili etiketler Trabzon zigana Tünel

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.