14 Şubat neden Sevgililer Günü? Nasıl ortaya çıktı? Sevgililer Günü neden kutlanır?

2021 Sevgililer Günü için geri sayım devam ediyor. Bu yıl Türkiye'de ve tüm dünyada koronavirüs önlemleri ile kutlanacak olan 14 Şubat Sevgililer günü sizce nede var? Nasıl ortaya çıktı bu 14 Şubat? Bu yıl pazar gününe denk gelen ve sokağa çıkma yasağı uygulanacak olan Sevgililer Günü neden kutlanır?

Sevgililer Günü için artık heyecan dorukta. Evli bekar, birçok çift bu yıl Sevgililer Günü'nü koronavirüs önlemleri ile uygulanan sokağa çıkma yasağında kutlayacak. Peki, 14 Şubat neden Sevgililer Günü?

Aziz Valentine adlı bir din adamının adına ilan edilen bir gün olan 14 Şubat Sevgililer Günü, birçok toplumda Aziz Valentine Günü olarak kutlanır?

14 ŞUBAT NEDEN SEVGİLİLER GÜNÜ?

Sevgililer Günü çok eski bir gelenek.

Köklerini Roma döneminde Lupercalia adı verilen ve üç gün süren bir festivalden aldığı düşünülüyor.

Doğurganlık tanrısının şerefine gerçekleşen festival Şubat ayının ortasına denk geliyor ve baharın resmi başlangıcını müjdeliyordu.

14 şubat neden sevgililer günü ile ilgili görsel sonucu

Kutlamaların kapsamında erkekler bir kutunun içine atılmış kağıtlardan kadınların ismini çekiyordu. Festival boyunca bu eşleşmede bir araya gelen çiftler sevgili oluyor, hatta belki de evleniyordu.

Daha sonraki yüz yıllarda kilise pagan kutlamalarını bitirmek istedi ve şenlikleri Aziz Valentine adına yapılan kutlamalara dönüştürdü.

14 Şubat neden Sevgililer Günü? Nasıl ortaya çıktı? Sevgililer Günü neden kutlanır? ile ilgili etiketler Sevgililer Günü sevgililer günü neden kutlanır
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.