14 Şubat 2022 hangi güne denk geliyor? Sevgililer Günü ne zaman?

14 Şubat Sevgililer Günü için geri sayım başladı. Her yıl dünya genelinde kutlanan Sevgililer Günü, 14 Şubat tarihinde bir kez daha gündeme gelecek. Peki ama 14 Şubat 2022 hangi güne denk gelmektedir?

14 Şubat Sevgililer Günü için heyecanlı bekleyiş başladı. Her sene dünya genelinde Şubat ayı içerisinde kutlanan Sevgililer Günü’nün 2022 senesinde hangi güne denk geldiği sık sık merak edilmektedir.

2022 Sevgililer Günü ne zaman?

Sevgililer günü birçok çift tarafından ilgiyle beklenen özel günlerden bir tanesidir. Bu özel günü sevgilileriyle ya da eşleriyle romantik bir ortamda geçirmek isteyenler planlarını şimdiden oluşturmaya başladı. Bu sebeple en sık aratılanlar arasında 2022 sevgililer günü hangi güne denk geliyor ve 2022 sevgililer günü hangi gün soruları yer aldı.

2022 yılında Sevgililer Günü 14 Şubat Pazartesi gününe denk gelmektedir.

14 Şubat 2022 hangi güne denk geliyor? Sevgililer Günü ne zaman?

Sevgililer Günü nasıl ortaya çıktı?

İlk olarak Roma İmparatorluğu döneminde ortaya çıkan bu özel gün Roma tanrısının kraliçesi Juno’ya karşı bir saygı gösterisi olarak kutlanırdı. 15 Şubat tarihinde ise bereket tanrısı Lupercus için çeşitli kutlamlar yapılırdı. Bu nedenle Lupercus için yapılacak kutlamadan önce 14 Şubat tarihinde erkek ve kadınların ismi bir kura çekilişi ile belirlenerek bu bayram süresince çift olarak eşleşirdi. 14 Şubat’ta evlilik ve kadınlık tanrıçası olarak bilinen Juno onuruna birçok kutlama yapılırken bu çekiliş MS 469 yılında yasaklandı. Kuralarda sadece Aziz Valentine anısına azizlerin isimleri yer alacaktı.

Böylece Valentin adına düzenlenen bir kutlama günü olarak 14 Şubat tarihe geçti. Bu yıllarda Roma İmparatoru tarafından orduyu sağlam kılmak adına genç erkekler evlenemiyordu. Fakat Aziz Valentin gizlice bu genç erkekleri evlendirerek onların mutlu olmasına yardımcı oluyordu. Bir süre sonra Roma İmparatoru bu durumun farkına vararak Valentine’ye idam cezası verdi. Hapiste kaldığı süreçte bir gardiyanın kızına aşık oldu. 14 Şubat günü idam edilen Valentine idama götürülürken aşık olduğu kıza imzalı bir mektup verdi.

14 Şubat 2022 hangi güne denk geliyor? Sevgililer Günü ne zaman? ile ilgili etiketler Sevgililer Günü 14 Şubat
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.