14 Şubat 2021 hangi gün? Sevgililer günü ne zaman?

14 Şubat sevgililer gününün 2021 yılında hangi güne denk gelir sorusu gündemde. Her yıl milyonlarca çift tarafından kutlanan sevgililer gününün ne zaman kutlandığı ve nasıl ortaya çıktığı da merak konusudur? İşte, 2021 yılında sevgililer gününün kutlanacağı tarih…

2021 yılında sevgililer gününe az bir zaman kala tarih araştırmaları yeniden başladı. Dünya üzerinde her yıl milyonlarca çift tarafından kutlanan sevgililer gününün Şubat ayında hangi güne denk geldiği merak edilmektedir. Peki, 2021 yılı Şubat ayında hangi güne denk gelmektedir?

14 Şubat sevgililer günü ne zaman, 2021 hangi gün?

2021 yılında 14 Şubat sevgililer günü Pazar’a denk gelmektedir. Bu anlamlı ve özel günde sevgililer birbirlerini mutlu etmek adına çeşitli hediyeler almaktadırlar.

Sevgililer günü nedir?

Her sene Şubat ayının 14’ünde kutlanan sevgililer günü büyük bir telaş içerisinde geçer. Mağazalar, sokaklar ve restoranlar kalplerle kıpkırmızıya boyanırken yüzlerde oluşan tebessümde görülmeye değer olur.

14 Şubat 2021 hangi gün? Sevgililer günü ne zaman?

Sevgililer günü nasıl ortaya çıktı?

Her sene dünya üzerinde olduğu kadar ülkemizde de kutlanan 14 Şubat sevgililer günü birbirini büyük bir aşkla seven çiftler arasında romantizmin en büyük doruğu olarak bilinir. Sadece aşkın değil özlemin ve sabrın bir araya geldiği bu günde özel duygular doruğa ulaşır.

Rivayete göre İmparator 2. Claudius Roma’yı kendi katı kuralları dahilince oldukça zalim bir şekilde yönetmekteydi. Onun için en büyük sorunlardan birisi de ordusu içerisinde savaşacak asker olmamasıydı.

Bunun tek sorumlusu ise Romalı erkeklerin aşklarını ve ailelerini asla bırakmak istememesiydi. İşte bu nedenle Claudias, Roma’daki tüm nişan ve evlilikleri süresiz olarak tamamen kaldırdı. Aziz Valentina ise Cladudius’un hükümdarlığı zamanında Roma’da yaşamakta olan bir papazdı. Aziz Valentina kendisi gibi papaz olan Aziz Marius ile birlikte Claudias’un bu yasağına rağmen gizlice birbirini seven çiftleri evlendirmeye devam etmekteydi.

Ancak imparator kısa bir zamanda bu haberi aldı. Aziz Valentine, insanları evlendirmeye devam ettiğinden dolayı tutuklandıktan sonra sopa ile dövülerek öldürüldü. Valentina, M.S. 270 yılının 14 Şubat tarihinde Hıristiyan şehitliğine gömüldü. O gün itibariyle de sevgililer gününün kutlandığı kabul edilmekte.

 

14 Şubat 2021 hangi gün? Sevgililer günü ne zaman? ile ilgili etiketler 14 Şubat Sevgililer Günü 2021 sevgililer günü
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.