14 Mayıs Eczacılık Günü önemi nedir? En güzel Eczacılık Günü kutlama mesajları!

14 Mayıs Eczacılık Günü önemi nedir? Her sene coşkuyla kutlanan Eczacılık Günü için çeşitli etkinlikler düzenlenerek devam ediyor. Eczacılık Günü'nü kutlamak için en güzel mesajlar haberimizin içinde yer alıyor. Bu özel gününün önemi vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. İşte 14 Mayıs Eczacılık Günü önemi nedir? En güzel Eczacılık Günü kutlama mesajları! Merak edilen detaylar haberimizde...

14 Mayıs Eczacılık Günü önemi nedir? Eczacılık Günü'nü kutlamak için en güzel mesajlar haberimizin içinde yer alıyor. Bu özel gününün önemi vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Her sene coşkuyla kutlanan Eczacılık Günü için çeşitli etkinlikler düzenlenerek devam ediyor. İşte 14 Mayıs Eczacılık Günü önemi nedir? En güzel Eczacılık Günü kutlama mesajları! Merak edilen detaylar haberimizde...

14 Mayıs Eczacılık Günü önemi nedir? En güzel Eczacılık Günü kutlama mesajları!

14 MAYIS ECZACILIK GÜNÜ NEDİR?

Türk Eczacılar Birliği 2009 yılından itibaren 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü'nü Eczacılık haftası olarak ve bir tema etrafında kutlamaya başlamıştır. Bu tema çerçevesinde gerçekleştirilecek çalışmaların yaygın ve etkin bir şekilde kamuoyuna duyurulabilmesi, kampanyanın tüm Türkiye'de ortak bir ses yaratması açısından Bölge Eczacı Odaları'nda da eşzamanlı sürdürülmesi önemseniyor.

 ECZACILIK GÜNÜ TARİHİ VE ÖNEMİ

14 Mayıs 1839 tarihinde Mektebi Tıbbiyei Adliyei Şahaneye bağlı, eczacılık mesleğine yönelik, bağımsız olarak eğitim vermek üzere bir sınıf açılmıştır. Ülkemizde, eczacılık öğretimine başlanmasının yıl dönümü olan 14 Mayıs, 1968 yılından beri Eczacılık Günü olarak kutlanmaktadır. 6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun, 1953 yılında yürürlüğe girmiş ve eczacılık mesleği, halen bu yasayla icra edilmektedir.

14 MAYIS ECZACILIK GÜNÜ KUTLAMA MESAJLARI!

Eczacılarımızın Eczacılar Gününü tebrik ederiz..

Tüm eczacılarımızın Dünya Eczacılar Günü kutlu olsun…

Ülkemizdeki ve tüm dünyadaki eczacıların 14 Mayıs Dünya Eczacılık Gününü kutlarız?

Sağlığımıza hizmet eden tüm değerli eczacılarımızın, Eczacılık Günü kutlu olsun…

Dünya Eczacılar Günü vesileyle, eczacıların mesleki ve ekonomik sorunlarının aşıldığı, hastaya hizmet odaklı bir eczacılığın daha mümkün olduğu gelecek günler temennisiyle, tüm meslektaşlarımızın Eczacılık Günü’nü kutluyoruz.

14 Mayıs Eczacılık Günü önemi nedir? En güzel Eczacılık Günü kutlama mesajları! ile ilgili etiketler 14 Mayıs eczacı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.