14 gün sokağa çıkma yasağı olacak mı? Ne zaman başlayacak?

Koronavirüs salgını nedeni ile 14 gün sokağa çıkma yasağının gelebileceği iddia edilirken dikkatler kabine toplantısına çevrildi. Vatandaşlar ise son iddialar akabinde 14 gün sokağa çıkma yasağı ne zaman başlayacak sorusunun cevabını aradı.

Koronavirüsle mücadele kapsamında yasaklara yeni kısıtlamalar getirilirken kabine toplantısı sonrasında yapılacak yeni açıklamalar ile yeni tedbirlerin alınması gündeme geldi. Vaka ve ölü sayısında yaşanan artışlar sonrasında gelen son iddialar doğrultusunda 14 gün sokağa çıkma yasağının gelebileceği ifade edildi.

14 GÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı - Enfeksiyon ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, içinde bulunduğumuz durumu “Köprüden önceki son çıkış” cümlesiyle açıkladı.

Şu an uygulanmakta olan tedbirleri tam kapanma öncesi yapılan son hamle olarak düşünebiliriz. Bu hamlelerle başarı sağlayamazsak başka ülkelerde olduğu gibi 14 günlük tam kapanma yaşayabiliriz.

Aralık ayının ikinci yarısında, başta İstanbul olmak üzere toplumsal bağışıklığın (sürü bağışıklığı) devreye girmesini beklediğini söyleyen Aydın, “Bu, toplumun neredeyse yarıya yakınının virüsle karşılaşmış veya virüs ile infekte olacağı için yayılım hızının belirli kentlerde azalmaya başlayacağı anlamına geliyor. Kısıtlama kuralları, toplumsal bağışıklık ve aşı ile bağışıklıkla beraber ocak ayından itibaren başta İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli ve İzmir illerinde salgın hızının duraklayıp aşağıya doğru bir inişe geçeceğini öngörüyorum.

Bilindiği üzere yurt genelinde 14 günlük sokağa çıkma yasağı Bakanlar Kurulu kararı ile alınabiliyor. Bunun için gözler bir sonraki Kabine Toplantısı'na çevrilmiş durumda...

 

14 gün sokağa çıkma yasağı olacak mı? Ne zaman başlayacak? ile ilgili etiketler sokağa çıkma yasağı yasak kabine toplantısı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.