1314 yıllık dünyanın en eski oteli: Nishiyama Onsen Keiunkan

1314 yıllık dünyanın en eski oteli Nishiyama Onsen Keiunkan mimarisiyle büyülüyor. 13 yüzyıldır faaliyette olan Nishiyama Onsen Keiunkan oteli hala misafirlerini ağırlıyor.

52 kuşaktır aynı aile tarafından yönetilen Nishiyama Onsen Keiunkan oteli kaplıcasıyla, doğal güzellikleriye her yıl binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor.1314 yıllık dünyanın en eski oteli: Nishiyama Onsen Keiunkan

Dümyaca ünlü genç İç Mimar Cem Cemal Çobanoğlu, Nishiyama Onsen Keiunkan ile ilgili şu açıklamada bulundu:

"Dünya'nın en eski oteli, Japonya'daki Nishiyama Onsen Keiunkan. 705 yılında kurulan otel, 1300 yılı aşkın süredir aynı aile tarafından yönetiliyor. Aynı zamanda, Japon Kongo Gumi firmasının 2006 yılında batmasından sonra, Dünya'nın en eski firması olma ünvanını da eline geçirmiş. Batmasına kadar, Dünya'nın en eski şirketi olan Kongo Gumi ise, Prensin daveti üzerine, tapınak inşaatı yapmak için Kore'den Japonya'ya gelen bir aile tarafından 578 yılında kurulmuş."

1314 yıllık dünyanın en eski oteli: Nishiyama Onsen Keiunkan - Resim : 2

1314 yıllık dünyanın en eski oteli: Nishiyama Onsen Keiunkan ile ilgili etiketler Japonya otel Nishiyama Onsen Keiunkan en eski
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.