130 kişiyi öldüren Mavi Balina oyunuyla ilgili flaş gelişme!

2015 yılında Rusya'da çıkan ve dünyaya yayılan 130 çocuğun ölümünden sorumlu Mavi Balina oyununun kurucusunun ardından işbirlikçisi Nikita Nearonov da yakalandı.

Oyunun kurucusu Philipp Budeikin (22), geçen yıl 16 çocuğun intiharına yol açmaktan yargılanmış ve 3 yıl hapis cezası almıştı. Budeikin hapisteyken oyunun, kullanıcıları intihara yönlendirmeyi sürdürdüğü ortaya çıktı.

YAZILIMCI DA YAKALANDI

Habertürk'ün haberine göre mesajların arkasındaki ismin bir başka yönetici olan Iya Sidorov'un tutuklanmasına rağmen mesajlar kesilmeyince polis, talimatları gönderen 22 yaşındaki yazılımcı Nikita Nearonov'u yakaladı.

130 kişiyi öldüren Mavi Balina oyunuyla ilgili flaş gelişme!

TOPLANTILAR DÜZENLEMİŞ!

Nearonov'un 10 çocuğun intiharında rol oynadığı ve 40 kişilik bir grupla da oyun üzerine toplantılar yaptığı öğrenildi. Oldukça zeki bir genç olduğuna dikkat çeken polis, Nearonov'un iyi bir aileden geldiğini ve Moskova'da finansal uzman olarak hayli yüksek maaşlı bir işi olduğunu kaydetti. Yine polise göre Nearonov, Whatsapp veya Facebook'un aksine Rus sosyal medya platformu VK ve Telegram'ı çocuklara ulaşmak için kullandı.

 

130 kişiyi öldüren Mavi Balina oyunuyla ilgili flaş gelişme! ile ilgili etiketler Mavi balina Rusya İntihar oyun yazılımcı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.