13 VATANDAŞIMIZIN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ MAĞARAYA DİKKAT!

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı…

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, TSK'nın Gara bölgesinde 75 km genişliğinde 25 km derinliğinde bir arazide PKK unsurlarına yönelik başlattığı 'Pençe Kartal-2 Harekatı’nda 13 kişinin öldürüldüğü mağaranın detayları konuşuldu.

13 VATANDAŞIMIZIN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ MAĞARAYA DİKKAT!

METEHAN DEMİR: ÜST DÜZEY TERÖRİSTLER ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ!

Metehan Demir, "10 Şubat günü saat 02:55’te 42 adet F-16 havalandı. Bahsedilen  75 km genişliğinde 25 km derinliğinde olan bölgeye bir harekat icra edildi. Önceden tespit edilen istihbarat bilgileriyle netleştirilen hedeflerle icra edilen harekatta öncelikle bombardıman sağlandı, terör örgütü hedeflerinini hareket edemez hale gelmesi temine edildi. Sonrasında Özel Kuvvetler ağırlıklı olarak birimler bölgeye sevk edildi. Bu harekat aylardır detayları çalışılan, muazzam bir gizlilikle yönetilen bir harekattır. Harekatın birkaç amacı vardı. Amaçlardan bir tanesi bölgede bulunduğu tahmin edilen, istihbaratla da birleştirilen kişinin kurtarılmasına yönelikti. Kim oldukları ve ne olduğu bilinmiyordu. Sadece PKK’nın bazı kişileri tuttuğu yönünde bilgiler vardı. Mağaraların tüm detaylarına kadar çalışıldı. Nerede kapı var, nerede çelik parmaklık var, girişler nereden, hangi tünel kaç metre yükseklikte gibi akıllara gelen bütün detaylar hesaplandı. Asıl önemli harekat sebebi ise burada PKK’nın girilemez ve geçilemez Sincar’ın geçiş noktası olarak kabul edilen merkezlerin imha edilmesiydi. Gara bölgesi, 60 derece eğimin olduğu bir yer. Yürümek bile çok zordur. Mağara, iki tepenin sıkıştığı noktanın girişinde tespit edildi. Harekatta oraya yapıldı. Birkaç gün çevre temizliği sağlandı. Bu harekat terör örgütünün oradaki büyük yapılanmasıyla birlikte, örgütün kilit isimlerinin ele geçirilmesini ve etkisiz hale getirilmesini amaçlıyordu. Hedefler %100 olarak gerçekleştirildi. Yaklaşık 48-50 teröristten 2-3 kişinin üst düzey olduğu değerlendiriliyor. Onların etkisiz hale getirildiğini söylemek mümkün. Ancak sayının daha fazla olduğu yönünde de bir çalışma var. Bölgede arama ve tarama faaliyetleri devam ediyor. Gara’nın geçişinin kesilmesi, etkisiz hale getirilmeleri PKK’nın son yıllarda yediği en büyük terör darbelerden biridir. Özel Kuvvetleri tebrik ediyorum. Korkunç büyük bir işi başarıyla gerçekleştirdiler. Gelen bilgilere göre mağarayı mühendislik çalışması gibi yapmışlar. Oraya o beton bloklar nasıl geldi? Bunlara hangi ülkeler yardım ediyor? Herkes biliyor…” sözlerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

13 VATANDAŞIMIZIN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ MAĞARAYA DİKKAT! ile ilgili etiketler Metehan Demir PKK metehan demir ile gündem Gara Gara Harekatı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.