13 rakamı neden uğursuz? 13 neden uğursuz sayılır?

13 rakamı neden uğursuz merak ediliyor. Türkiye'nin de aralarında bulunduğu birçok ülkede 13 uğursuz rakam sayılıyor. Peki 13 neden uğursuz sayılır?

13 neden uğursuz sayılır sorusu gündemdeki yerini koruyor. Birçok batılı ülkede ve Türkiye'de 13 rakamının uğursuz olduğuna dair batıl inanç bulunuyor. Peki ama 13 rakamı neden uğursuz?

13 RAKAMI NEDEN UĞURSUZ?

13 rakamı o kadar uğursuz sayılıyor ki bazı batılı ülkelerde kapı numaraları bile 13 olmuyor. Bunun bir fobi ya da bir çeşit korku hastalığı olduğu sanılıyor.

Hz. İsa’nın çarmıha gerilmesinden önceki son yemeğinde toplam 13 kişi bulunuyordu; İsa ve 12 Havari. Sonraları 13 sayısını çağrıştıran bu sayının geçtiği herşey lanetli, kötü, korkunç olarak nitelendirilmeye başlandı. İbraniler’e göre 13 sayısının uğursuz olmasının nedeni İbrani alfabesinin 13’üncü harfinin "mavet" (ölüm) sözcüğünün ilk harfi olan "m" olmasıydı. Hammurabi kanunları listesinde ise 13 sayısı atlanmıştı. Kimi ülkelerdeki bir çok otel müşterisi 13 numaralı odada kalmayı reddeder; bu nedenle kimi otellerde oda numaraları 12, 12A, 14 olarak devam eder.

BAZI ÜLKELERDE 13 UĞURLU SAYILIYOR

Batılı ülkelerin aksine birçok ülkede de 13 sayısının uğuruna inanılıyor. Meksika, Keltik ve Germen toplumlarında 13 sayısı şans getiren ve kutsal bir sayı olarak kabul ediliyor. İslam dünyasında da 13 sayısı önem taşıyor.

Müslümanlar için önem taşıyan bazı önemli tarihlere ait rakamların toplamının 13 çıkması bunun nedeni olarak gösteriliyor. Örneğin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in doğduğu yıl olan 571 tarihide bu örnekler arasında yer alıyor.

13 rakamı neden uğursuz? 13 neden uğursuz sayılır? ile ilgili etiketler Reklam 13 rakamı neden uğursuz 13 neden uğursuz
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.