13 Haziran Düğün ve Nikahlar nasıl kutlanacak? Düğün süreleri ne kadar olacak? Gelin ve Damat maske takacak mı?

13 Haziran Düğün ve nikahlar nasıl kutlanacak sorusu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İçişleri Bakanlığı'nın son dakika yayınladığı düğün ve nikah genelgesi'ne göre düğünve nikahların süresi de belirlendi. Peki düğün ve nikahlar nasıl kutlanacak? Düğünlerin süresi ne kadar olacak? Detaylar haberimizde...

Düğünler nasıl kutlanacak sorusu yaz mevisimiyle birlikte düğün sezonunun açılması sonrası vatandaşlar tarafından emrak ediliyor. İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı Genelgeye göre düğün ve nikahların süresi de belirlendi. Peki düğün ve nikahlar nasıl kutlanacak? Düğünlerin süresi ne kadar olacak? Detaylar haberimizde...


DÜĞÜN VE NİKAHLAR NASIL KUTLANACAK?

Bu kapsamda, nikâh merasimi için kullanılacak mekânların faaliyetlerine izin veren mevzuat hükümleri (İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik vb.) ile iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin tedbirlere ilave tedbirler alındığı ifade edilerek, alınan tedbirler şu şekilde sıralandı:

DÜĞÜN VE NİKAHLARIN SÜRESİ NE KADAR OLACAK?

1. Nikâhlar, bulaşma riskini azaltmak amacıyla mümkün olduğunca açık havada yapılacak ve süre mümkün olduğu kadar kısa tutulacak.

2. Nikâh merasimi yapılacak mekânların işletmecileri tarafından genel kullanım alanlarına ve oturma düzenine ilişkin mesafe planı hazırlanacak. Tesisin misafir kapasitesi mesafe planına göre belirlenecek. Bu kapasiteye uygun sayıda misafir kabul edilecek ve kapasite bilgisi tesisin girişinde görülebilir bir yere asılacak.Hazırlanan plan çerçevesinde mekânın girişlerinde ve sıra oluşabilecek her noktada mesafeyi sağlamaya yardımcı yer işaretlemeleri yapılacak.

3. Kurallar, mesafe, maske kullanımı ve temizlik uygulamalarına ilişkin bilgilendirme afişleri nikâh yapılacak mekanların girişlerine ve içerisinde uygun yerlere asılacak.

4. Misafirlerin girişlerde mutlaka ateş ölçümleri yapılacak, 38 dereceden yüksek olanların en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilmesi sağlanacak.

5. Mekân girişlerinde dezenfektan/el antiseptiği bulundurulacak ve misafirlerin ellerini dezenfektan/el antiseptiği ile temizlemelerinden sonra içeri girişleri sağlanacak.

6. Nikâh yapılacak mekânlara maske takılarak girilecek, işletme sahiplerince mekânın girişinde yeterli miktarda maske bulundurulacak. Maskesiz misafirlere mekân girişinde maske dağıtılacak. Nikâh merasimi sürecinde de maske takılması (gelin, damat, nikâh memuru ve şahitler dâhil) sağlanacak.

13 Haziran Düğün ve Nikahlar nasıl kutlanacak? Düğün süreleri ne kadar olacak? Gelin ve Damat maske takacak mı? ile ilgili etiketler İçişleri Bakanlığı İçişleri Bakanı Düğün nikah
GÜNÜN VİDEOSU

BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'de hazımsızlık yarattı! Genel Kurul'da skandal hakaret...

BM, Filistin'in tam üyeliğini içeren karar tasarısını onayladı. İsrail’in Birleşmiş Milletler (BM) Temsilcisi Gilad Erdan, BM Genel Kurulu’ndaki Filistin konulu toplantıda karara tepki göstererek BM Anlaşmasını kürsüde parçaladı.