13 Eylül evde bakım maaşı yatan iller! 10 ilde maaşlar yattı!

13 Eylül evde bakım maaşı yatan iller! Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının önemli çalışmaları arasında evde bakım maaşı yer alıyor. Evde bakım maaşı şimdiye gelen haberlere göre 10 ilde yatırıldı. İşte 13 Eylül evde bakım maaşı yatan iller!

13 Eylül evde bakım maaşı yatan iller! Eylül ayında evde bakım maaşları hangi illerde yatırıldığı konusu merak edilen konular arasında bulunuyor. Evde bakım maaşı bakiye takibi SMS yoluyla gerçekleştirilebiliyor. İşte 13 Eylül evde bakım maaşı yatan iller! Detaylar haberimizde...

Gelen haberlere göre evde bakım maaşları 10 ilde yatırıldı;

Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Diyarbakır, Antalya, Hatay, Adıyaman,Tokat, Kırıkkale ve Sakarya.

SMS İLE SORGULAMA

Evde bakım maaşı sorgulama için Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar,SMS ile sorgulama gerçekleştiribiliyor.Sorgulamayaı yapmak için BAKIYE yazıp, 4747’e SMS göndermek gerekiyor. Mesaj gönderilmesi durumunda 1 sms ücreti operatörünüz tarafından alınır.

EVDE BAKIM ÜCRETİ NASIL ALINIR?

Evde bakım maaşı almak isteyen vatandaşlar yukarıda saymış olduğumuz 3 ana kriteri tespit ettirerek belgelemesi gerekmektedir. Daha sonra aşağıda bulunan evde bakım maaşı başvurusu yapmak için gerekli belgeler ile beraber Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın il müdürlüklerine müracaat etmelidirler.

Engelli Sağlık Kurulu raporu

1 adet fotoğraf

Nüfus müdürlüğünden engelli ve bakıcı adına adrese dayalı vukuatlı nüfus örneği ve yerleşim yeri belgesi

Engelli ile aynı evde yaşayan işyeri sahibi var ise bu kişiye ait geçici vergi beyannamesi

Engelli kişiye ait kiralık mülk var ise kira kontratları, mülkler boş ise muhtardan mülklerin boş olduğuna dair yazı

Engelliye ait tarım arazisi, ekili ürün, tarla var ise arazilerin bulunduğu İl yada ,İlçe Tarım Müdürlüklerinden gelir belgesi,

Boşanma halinde boşanma kararı

EVDE BAKIM AYLIĞI NEDİR?

Bakıma muhtaç olduğu gerekli belgelerde kanıtlanmış hastalara bakan kişilere verilen hasta bakım parası ne kadar? Tutarı bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3’ünden az olan bakıma muhtaç engellilerin bakımını üstlenen akrabası, vasisi gibi üçüncü kişilere ödenen aylığa evde bakım aylığı denir.

13 Eylül evde bakım maaşı yatan iller! 10 ilde maaşlar yattı! ile ilgili etiketler Evde bakım maaşı 2019 13 Eylül evde bakım
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.