"128 milyar dolar nerede" sorusu sonrası o ayrıntı gündemde

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın "128 milyar dolar nerede" paylaşımına çarpıcı bir yanıt geldi. Emre Erciş, "Sayın Faik Öztrak önce dedenizin hortumladığı paralar nerede? bunun hesabını verin sonra hesap sorarsınız" dedi.

"128 milyar dolar nerede" sorusu son dönemde muhalefetin iktidarı eleştirmek için kullandığı bir başka argüman haline geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısından yaptığı açıklamada döviz rezervinde bir sorun olmadığını belirterek şunları söylemişti:

"Bankacılık sektörümüz büyüme ve kalkınmamızı destekleyen bir konumda bulunuyor. Bankacılık sektörümüz takipteki alacak oranı Şubat'ta yüzde 4 seviyesindedir. Bankacılık sektörünün döviz pozisyon açığı olmadığı gibi, yaklaşık 6 milyar dolar fazlası mevcuttur. Küresel değer zincirlerine önemli ölçüde enterge olduk."

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "128 milyar dolar nerede" diye soran CHP Sözcüsü Faik Öztrak'a dikkat çeken bir yanıt geldi.

Öztrak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "İzahı olmayanın, mizahı olur. Milletimiz telefon joker hakkını kullanıyor ve soruyor:128 milyar dolar nerede" ifadelerini kullanmıştı.

 İzahı olmayanın, mizahı olur.

Milletimiz telefon joker hakkını kullanıyor ve soruyor:#128milyardolarnerede ? pic.twitter.com/zdue1CgstO

— Faik Öztrak (@faikoztrak) April 11, 2021

Emre Eciş, Öztrak'ın dedesinin 'Şeker Kralı' olarak bilinen Hayri İpar ile birlikte Merkez Bankası'nın içini boşalttığını savunarak, "Sayın Faik Öztrak önce dedenizin hortumladığı paralar nerede? bunun hesabını verin sonra hesap sorarsınız" ifadelerini kullandı.

Erciş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"'Şeker Kralı' Hayri İpar ile birlikte İş Bankasını ve Ziraat Bankasını hortumlayanın torunu Faik Öztrak, Merkez Bankası için 'Dolarlar nerede?' diye soruyor. Sayın Faik Öztrak önce dedenizin hortumladığı paralar nerede? bunun hesabını verin sonra hesap sorarsınız.

Tüyü bitmemiş yetim hakkını arıyorsan önce boğazınızdan geçen Şeker Şirketi ve dedenizin vurduğu voleleri konuşalım Sn Faik Öztrak. Üstelik bu iddia falanda değil meclis tutanaklarına geçen bir hortumlama operasyonu!!!

Başta siz olmak üzere Sn Faik Öztrak, ailenizin servetinde yetimin, yoksulun, fukaranın ve sizin deyişinizle tüyü bitmemiş sabilerin hakkı var!!! Bu hakkı ödediniz de sıra hak, hukuk aramaya mı geldi?"

HAYRİ İPAR VE MUSTAFA FAİK ÖZTRAK KİMDİR?

'Şeker Kralı' olarak bilinen Hayri İpar, Alpullu Şeker Fabrikası'nın kurucuları arasında yer alıyor. Söz konusu fabrikanın kurucuları arasında Faik Öztrak'ın dedesi Mustafa Faik Öztrak da yer alıyor.

İpar, 1930'larda büyük bir servete sahip olmasının ardından Beyoğlu’ndaki Mısır Apartmanı’nı, 1931’de İstanbul Belediye Başkanı Cemil Bey’in Çiftehavuzlar’daki muhteşem köşkünü; ardından Teşvikiye’deki ünlü Park Apartmanı’nı satın aldı. Bu konutlarda ve sahip olduğu daha bire çok köşk ve yalıda Ailesiyle birlikte şatafatlı bir yaşam sürdü.

2. Dünya Savaşı çıktığında Türkiye’nin savaşa gireceği, servetine el konulacağı korkusuyla ülkeyi terk etti. ABD’ye giderek Los Angeles’ta Beverly Hills semtinde bir malikanede yaşamını sürdürdü. Savaş bittikten sonra aile İstanbul’a döndü. İpar, 1966'da Almanya'da hayatını kaybetti.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın dedesi Mustafa Faik Öztrak ise CHP'de uzun dönem milletvekilliği yapmıştı. Bir dönem İçişleri Bakanlığı da yapan Öztrak'ın şeker fabrikalarına usulsüz bir şekilde ortak olduğu iddia ediliyor.

"128 milyar dolar nerede" sorusu sonrası o ayrıntı gündemde ile ilgili etiketler Faik Öztrak mustafa faik öztrak ermre erciş hayri ipar 128 milyar dolar
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.