İşte CHP’ye olay yaratacak 128 milyar dolar yanıtı

Başta CHP olmak üzere muhalefetin ortaya attığı 128 milyar dolar iddialarına çarpıcı bir yanıt geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Twitter hesabından paylaşılan videoda Türkiye Cumhuriyeti'nin tek bir kuruşunun kaybolmadığının altı çizildi. 6 dakikalık videoda Merkez Bankası'nın döviz rezervinin salgın sürecinde nasıl kullanıldığı anlatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "CHP’nin etrafında kümelenen yıkım ekibi, YANLIŞ ve YALAN olduğunu bile bile “128 milyar dolar” yalanına sarıldı. Şimdi bu meselede kim, kendini rezil etme pahasına ne demiş ve GERÇEK neymiş bir bakalım mı?" mesajıyla bir video paylaştı.

Videonun girişinde CHP'li isimlerin 128 milyar dolar iddiaları ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun büyük tepki çeken paylaşımı yer aldı. Videoda ayrıca CHP'li İlhan Kesici'nin muhalefetin iddialarının tersine yaptığı açıklamalar da yer aldı.

MERKEZ BANKASI'NIN DÖVİZ REZERVİ RAKAMLARI YER ALDI

Videonun devamında CHP'nin uydurma iddialarla vatandaşların kurumlara yönelik güvenini sarsmaya çalıştığı belirtilirken "Bugün hedefe alınan ekonomi yönetimi 2002'de devraldıkları enkazın üzerine 19 yılda sağlam bir yapı kurdu" ifadeleri yer aldı.

Videoda ayrıca 2002 yılından 2020 yılına kadar Merkez Bankası'nın döviz rezervi rakamları sıralandı. Öte yandan Merkez Bankası'nın döviz rezervinin 2021 yılı nisan ayı itibariyle 89,4 milyar dolar olduğunun altı çizildi.

"SALGINDA TÜM EKONOMİLER DERİNDEN YARA ALDI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paylaştığı videoda koronavirüs salgını nedeniyle tüm ekonomilerin derinden yara aldığının altı çizilerek şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye gelişen ve büyüyen bir ülkedir. Salgının ilk şokunun yaşandığı dönemde tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz piyasalarında da döviz likidite sıkışıklığı yaşanmıştır. Salgından kaynaklı olağandışı koşullarda sermaye çıkışında yaşanan artış, doğrudan yatırımların azalması, altın talebinin hızla artması, turizm ve ihracat gibi döviz getiren alanlarda yavaşlama piyasalarda döviz talebini arttırmıştır. Ödemeler dengesinin devamlılığını sağlamak için Merkez Bankası rezervleri piyasanan ihtiyaç ve talepleriyle şekillenmiştir. Bu, döviz satmak değildir. Yaşanan süreçte Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın üretimi destekleyici politikaları istihdamı, büyümeyi, reek sektörü ve bankacılık sektörümüzü ayakta tutmuştur. Türkiye, Merkez Bankası ve ilgili kamu kurumlarının destekleriyle Türkiye 2020 yılında G20 ülkeleri arasında büyüyen 2 ülkeden biri oldu."

"TEK KURUŞ KAYBOLMADI"

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tek kuruşu kaybolmamış, yatırım, üretim, istihdam ve ihracatı arttırıcı sürdürülebilir büyüme için. gerekli tüm koşulları sağlamak adına finansmana dönüşmüş ve dönüşmeye devam etmektedir. Söz konusu döviz işlemleri, işlem platformları üzerinden o günkü piyasa koşulları ve fiyatları çerçevesinde gerçekleşmiştir."

İşte CHP’ye olay yaratacak 128 milyar dolar yanıtı ile ilgili etiketler Erdoğan Twitter CHP 128 milyar dolar

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.