12 yaş altı çocuklara futbol yasağı

Birleşik Krallık'a bağlı ülkeler İngiltere, Kuzey İrlanda ve İskoçya'da 12 yaşın altındaki çocukların, eğitimde futbola yönelmesi sınırlandırıldı. Ayrıca küçük yaştaki futbolcuların, beyin hasarından korunması için antrenmanlarda topa kafayla vurmaları yasaklandı.

Üç ülke Futbol Federasyonu, öğrencilerin sportif faaliyetlere yönlendirilmesi konusundaki değişiklikleri onaylayan bir bildiri yayınladı.

12 YAŞ ALTINA FUTBOL YASAĞI

The Sun'da yer alan habere göre, eski futbolcuların yaşadığı rahatsızlıklardan dolayı ölme olasılıkları üzerinden bir rapor hazırlayan yetkililer, 12 yaşın altındaki ilkokul çocuklarının eğitimde futbola yönelmesinin önü kesildi. Ayrıca U16'nın altında kalan yaş grubunun antrenmanlarda toplara kafalarıyla vurması da yasaklandı.

Bu kararın alınmasına en büyük etkenin, topa kafayla vurulması nedeniyle meydana gelen nörodejeneratif rahatsızlıkların yaygınlığının artması olduğu belirtildi. 

Söz konusu rahatsızlık futbolcuların kafayla topa vurulması nedeniyle normal insanlardan 3,5 kat daha fazla olasılıkla görülüyor. 

NÖRODEJENERASYON NEDİR?

Nörodejenerasyon, insan beynindeki sinir hücrelerinin işlevini engelleyen çeşitli hastalık ve durumların genel bir adıdır. Nörodejeneratif hastalıkların en korkunç tarafı, sinir hücrelerinin ya da nöronların giderek artan ve geri döndürülemez şekilde işlev kaybına uğramaları veya ölmeleridir.

12 yaş altı çocuklara futbol yasağı

 

12 yaş altı çocuklara futbol yasağı ile ilgili etiketler İngiltere ölüm futbol hastalık beyin
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.