12 Nisan okullar kapanacak mı? 2. dönem ara tatil ne zaman?

Katıldığı bir canlı yayında uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitim konusunda son dakika açıklamalarında bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; ara tatil ne zaman ve okullar kapanacak mı sorularının yanıtlarını da vermiş oldu. Peki, hangi illerde okullar kapanacak? İşte son durum…

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullardaki son durum hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Bir televizyon programında gündeme dair açıklamalar yapan ve uzaktan eğitim ile yüz yüze eğitim konusunda bilgilendirmede bulunan Selçuk, okulların tamamen kapanacağı iddialarına da açıklık getirmiş oldu.

Selçuk sadece okullardaki son durum ile ilgili değil ayrıca öğretmenlerin yüzde 10'nun aşılandığını belirterek önümüzdeki hafta 125 bin öğretmenin daha aşılanacağını daha müjdeledi. Peki, 12 Nisan’da okullar kapanacak mı?

Ziya Selçuk, 9 il hariç ortaokul ve liseler eğitim öğretimde bir kapanmanın söz konusu olmadığını Yalova, Eskişehir gibi ilkokullarda kapanma gerçekleştiğini söyledi. İller kendi durumunu dikkate alarak ona göre karar verme sürecini yaşadıklarını belirten Selçuk, önümüzdeki süreçte kabine toplantılarında son kararın alınacağını da altını çizmeden geçemedi.

12 Nisan okullar kapanacak mı? 2. dönem ara tatil ne zaman?

OKULLAR KAPANACAK MI?

Ramazan ayı boyunca bazı izleme ve değerlendirme çalışmaları yapacaklarını söyleyen Selçuk, bunun sonucunda da restoran ve kafelerin durumunda değişiklik olacağı için okulların tek başına nasıl bir etki oluşturacağına dair fikir edineceklerini ifade ederek 9 ilimizde şu an okulların açık olduğunu, 2 ilimizde ilkokulların kapalı olduğunu belirtti.

12 Nisan Pazartesi gününde okulların tatil olacağı ve 13 Nisan Salı gününden itibaren okulların kapanacağı ve geride kalan bölümde eğitimin online olarak EBA üzerinden devam edeceği belirtiliyor.

ARA TATİL NE ZAMAN?

Daha öncesinde 12-16 Nisan'da yapılması planlanan ikinci ara tatil, yarıyıl tatiline eklenerek 8 Şubat-12 Şubat tarihlerinde uygulanmıştı. Böylece 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemi, 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlamıştı.

12 Nisan okullar kapanacak mı? 2. dönem ara tatil ne zaman? ile ilgili etiketler tatil okullar ara tatil
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.