12 milyon emekli için duyuruldu! Emekli aylığına 10 puan refah payı geliyor

Türkiye'de milyonlarca emekli için sıcak gelişmeler duyurulmaya devam ediyor. Bu doğrultuda 12 milyon emekli için sıcak açıklamalar yapılmaya başlandı.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

TÜİK tarafından son Kasım ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte ülke geneli 5 aylık verilere ulaşım sağlandı. Emeklilerin yeni yıldan bu döneme kadar kaybetmiş oldukları alım güçlerini tekrar canlandırmak ve seçim öncesinde refaha ulaştırmak isteyen hükümet çalışmalarını sürdürüyor.

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminlerini yüzde 65,2'ye yükseltilirken bu süreçte emeklilere yüzde 16,05 oranında zam yapılması gündemde yer alıyor.

Türkiye'de emekliye yapılan zamlar Ocak ve Temmuz ayları içerisinde son altı aylık enflasyon verileri doğrultusunda güncelleniyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak ayında Temmuz - Aralık dönemi 6 aylık enflasyonu ve Temmuz için ise Ocak Haziran döneminde ki rakamlara göre zam alıyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI NE KADAR OLACAK?

Türkiye'de emeklilere ödenen en düşük emekli aylığı Temmuz zammı ile birlikte 3 bin 500 liraya kadar yükselmişti. Ocak zammı için ise emeklilere düşünülen rakam 4 bin 500 civarlarında yer almaktadır. Doğrudan bin TL'lik zam gelmesi beklenen emekli aylıklarına bir de refah payı eklemesi yapılması bekleniyor. 

Orta Vadeli Program'a göre 2022 yılı enflasyon tahmini yüzde 65,2 olarak açıklandı. Bu tahmin gerçekleşirse emeklilere 15,91 oranda zam yapılacak. Enflasyon farkları ile bu rakamlar 16,99 oranlarına ulaşacak.

10 puanlık bir refah payı gelmesi durumunda SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak olan zam oranı yüzde 25,91'e ve memurlar emeklilerin ise yüzde 27,83'e ulaşacak.

10 PUANLIK REFAH PAYI GELECEK

Ülke genelinde 10 puanlık refah payı gündemde yer alıyor. Emeklilere yapılacak olan ortalama yüzde 16,99 enflasyon farkı ve toplamda 10 puan artması durumunda yüzde 27,99 zam kesinleşmiş olacak.

En düşük emekli aylığının yeni yılda gelecek zamlar ve refah payı ile birlikte 5 bin 500 liraya yükselmesi bekleniyor.

12 milyon emekli için duyuruldu! Emekli aylığına 10 puan refah payı geliyor ile ilgili etiketler emekli maaşı emekli
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.