12 bin sağlık personeli alımı başvuru şartları! Kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

12 bin sağlık personeli alımı başvuru şartları merakla beklenmekte. Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı için başvuruların ne zaman başlayacağı adaylar tarafından araştırılmakta. Peki, 12 bin sağlık personeli alımı kura sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

12 bin sağlık personeli alımı başvuru şartları adaylar tarafından merak ediliyor. Daha önceden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamada, 12 bin yeni sağlık personeli alımı yapılacağı duyurulmuştu. Peki 12 bin sağlık personeli alımı için başvuruları ne zaman başlayacak?

Sağlık Bakanı Koca, önümüzdeki hafta yani Kasım ayının ilk haftası içerisinde 12 bin sağlık personeli alımı için ilan vereceklerini resmen açıklamıştı. Sağlık personeli atamaları için tercih kılavuzunun ise KPSS puan sıralamasına göre yapılacağı belirtilmişti.

12 bin sağlık personeli alımı ne zaman?

28 Ekim gününde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamada, Kasım ayının ilk haftası içerisinde 12 bin sağlık personeli alımı için başvurular başlıyor.

Branş dağılımı nasıl olacak?

Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı branş dağılımı için henüz bir bilgilendirmede bulunmadı. Son başvuruda en çok ağırlık hemşire pozisyonunda verilmişti. Bu alımda da branş dağılımının en üst sırasında hemşire pozisyonunun olması beklenmekte.

bir bilgi gelmese de, son başvuru sürecinde en çok ağırlık, ihtiyacın bulunduğu hemşire pozisyonuna verilmişti. Bu alımda da branş dağılımının en üst sırasında hemşire pozisyonunun olması bekleniyor.

12 bin sağlık personeli alımı kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

1) Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımaları gerekmektedir.

2) Bakanlık ve Bağlı Kuruluşları ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında 657 sayılı Kanunun 4/A maddesine tabi Devlet memuru olarak çalışanlar dışındaki diğer statülerde görev yapan eczacı, diş tabibi ve uzman diş tabipleri,

3) İlk defa veya yeniden atanmak isteyen ve 3359 sayılı Kanun gereği Devlet Hizmeti Yükümlülüğü bulunmayan tabip ve uzman tabipler,

4) Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Kanuna tabi Devlet memuru olarak çalışanlar dışındaki diğer statülerde görev yapan ve kura son başvuru tarihi itibariyle Devlet hizmeti yükümlülüğünü tamamlamış olan tabip ve uzman tabipler,

5) Kura son başvuru tarihine kadar mezun olmuş ve en geç 02 Kasım 2020 Pazartesi günü saat 18:00'e kadar Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından diploma uzmanlık tescilleri yapılmış olan uzman (TUTG) ve uzman diş tabipleri,

6) Kura son başvuru tarihine kadar mezun olmuş diş tabibi ve eczacılar (T.C. Sağlık Bakanlığının diploma tescilleri ile ilgili hizmet veren bilgi bankasında (http://sbu2.saglik.gov.tr/drbilgi/) başvuru yapılan unvanda mezuniyetlerinin tescil edildiğine dair kaydı olmayan diş tabibi ve eczacılar; mezun olduklarını gösteren geçici mezuniyet belgesi veya diploma suretini başvuru sistemi üzerinden elektronik ortamda kaydetmeleri, ayrıca yurtdışı diplomasına sahip olanların denklik belgelerini elektronik ortamda sisteme kaydetmeleri gerekmektedir.)

7) 5335 sayılı Kanun'un 30 uncu maddesi, 5947 sayılı Kanun'un 18 inci maddesi kapsamında, emekli olan tabip ve uzman tabipler bu kuraya Bakanlığımız ve Bağlı Kuruluş kadrolarını tercih ederek başvurabilirler. Bakanlığımız dışındaki kurumlara yerleşen emekli (tabip ve uzman tabiplerin) atamaları gerçekleştirilmeyecektir.

8) Belgeleri eksik olan, ilan metninde belirtilen süre içerisinde başvurmayan, yanlış müracaatta bulunan, PBS üzerinden başvurusunu kesinleştirmeyenlerin başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Kuralar ne zaman çekiliyor?

Kura tarihi ise 20 Kasım Cuma günü olarak açıklandı. Kura yeri ve saati Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet adresinden ayrıca ilan edilecek.

Atama işlemleri, ilan edilen takvim çerçevesinde noter tarafından bilgisayar ortamında gerçekleştirilecek.

12 bin sağlık personeli alımı başvuru şartları! Kura sonuçları ne zaman açıklanacak? ile ilgili etiketler Sağlık Bakanlığı personel alımı 12 bin personel alımı başvuru şartları
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.