112 TOMA ve Sahil Güvenlik yangın bölgelerinde! Söndürme çalışmalarına büyük destek!

Antalya ve Muğla'da günlerdir devam eden orman yangınlarıyla mücadelede Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik destek verdi. Emniyet bölgeye 112 Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) sevk ederken, Sahil Güvenlik 520 sahil güvenlik personeli ve 26 sahil güvenlik botu ile yangın söndürme ve tahliye çalışmalarına destek veriyor.

Türkiye genelindeki çeşitli noktalarda orman yangınlarının etkili olmaya başladığı ilk anlardan itibaren Emniyet Genel Müdürlüğünce, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere diğer illerden Antalya ve Muğla'ya 112 TOMA gönderildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı da orman yangınları ile mücadele kapsamında söndürme ve tahliye çalışmalarına destek verildiği belirtildi.

SAHİL GÜVENLİK EKİPLERİ VE HELİKOPTERLER ALANDA

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Sahil Güvenlik Komutanlığı; 520 sahil güvenlik personeli, 1 sahil güvenlik korveti, 26 sahil güvenlik botu, 3 dalış emniyet güvenlik ve arama kurtarma timi, 1 sahil güvenlik helikopteri ile yangın söndürme ve tahliye çalışmalarına destek vermektedir" denildi.

 TOMA'LAR İLLERDE HAZIR OLARAK BEKLETİLİYOR

Emniyet Genel Müdürlüğü, Antalya ve Muğla'daki yangın söndürme çalışmalarına destek vermek amacıyla bölgeye 112 Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) sevk etti. Araçlar her iki ilde de aktif olarak görev yapmaya başlarken, yangın çıkması muhtemel illerde de o illerde görevli TOMA'lar hazır olarak bekletiliyor.

İLLERDEKİ GÖREVLİ TOMALAR MÜDAHALE EDİYOR

Araçlar her iki ildeki orman yangınlarını söndürme çalışmalarına destek veriyor. Öte yandan diğer illerde çıkan orman yangınlarında ise o ildeki görevli TOMA'lar kullanılıyor.

OLASI YANGINLARA DA HAZIRLAR

Yangın çıkması muhtemel illerde de söz konusu araçlar müdahaleye hazır bekletiliyor.

 

 

112 TOMA ve Sahil Güvenlik yangın bölgelerinde! Söndürme çalışmalarına büyük destek! ile ilgili etiketler Sahil güvenlik Yangın toma orman yangınları
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.