'11.11 indirimleri' yalanı deşifre oldu!

Dünya genelinde kasım ayında uygulanan 'Efsane Cuma' indirimleri ülkemizde de büyük bir merakla takip ediliyor. Ciro rekorlarının kırıldığı indirim kampanyalarında e-ticaret sitelerinin 'fiyat' oyunu deşifre oldu. Bazı satıcılar, yüzde 2-3 indirim yaptıkları ürünlerde ilk fiyatı yüksek göstererek yüzde 50 indirim algısı yarattı. İşte detaylar...

Tüm dünyanın merakla beklediği ve her yılın kasım ayında bir gelenek haline gelen 11.11 indirimleri, Türkiye'de yine farklı bir yarışa neden oldu.

Aylardır SMS, mail ve reklamlarla vatandaşların karşısına çıkan kampanyalarda, ülkemizdeki birçok firma 'önce bindirim sonra indirim' yarışına girdi.

FİYATLARI ŞİŞİRİP ALGI YAPTILAR

Bu mağduriyeti gözler önüne sermek için 8.11 2020 Pazar günü yaygın e-ticaret sitelerinden fiyatlarını aldığı ürünlere, 11.11 günü yeniden bakan vatandaşlar acı bir tabloyla karşılaştı.

Bazı satıcılar yüzde 2-3 indirim yaptıkları ürünlerde ilk fiyatı yüksek gösterip yüzde 50 indirim yaptığı algısı yaratırken, bazı firmalar ise bırakın indirimi, zam yaptıkları ürünleri dahi ilk fiyat üzerinden indirimli göstererek satış yaptı.

'11.11 indirimleri' yalanı deşifre oldu!

Sabah'ta yer alan habere göre; örneğin bir döküm tava pazar günü sitelerde 119.90 liraya satışa sunulurken dün ürünün sitelerdeki satış fiyatı 109 liraydı. Yani yüzde 9'luk bir indirim söz konusu. Ancak sitede satıcı firma ürünü 198 liradan gösterip yüzde 44'lük bir indirim algısı yarattı.

Yine pazar günü 414 liradan satışa sunulan bir Türk kahvesi makinesi 11.11'de aynı sitede 446 liradan satışa sunuldu. Normalde bu üründe indirim değil zam var ancak ilk fiyat olarak rakam 667 lira gösterildiği için sanki firma yüzde 30'u aşan bir indirim yapmış gibi bir yanıltma yaptı.

TÜKETİCİLER TEPKİ GÖSTERDİ: RESMEN BİZİ KANDIRIYORLAR

İndirim kampanyası düzenleyen e-ticaret platformlarına girip uzun zamandır takip ettiği ürünün fiyatının ne olduğunu merak eden tüketiciler rakamların önce yükseltilip kampanya kapsamında indirildiğini görünce tepki gösterdi.

11.11 indirim kampanyası nedeniyle internetten alışveriş yaptığını belirten tüketici Aynur Sağlam, "Spor bir ayakkabı alacaktım. Kasım başında ayakkabı yaklaşık 600 liraydı. 11.11 tarihinde aynı ürüne girip baktığımda indirimli rakamın 770 lira olduğunu gördüm. Satıcı da üzerine yüzde 22 indirimli ibaresi koymuştu. Resmen bizi kandırıyorlar" diyerek isyan etti.

 

'11.11 indirimleri' yalanı deşifre oldu! ile ilgili etiketler İndirim e-ticaret Kampanya 11.11 fiyat yalan
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.