110 bin çocuk AIDS'ten öldü

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF, 2019'da sadece Nijerya'da yaşları 0 ile 14 arasındaki 22 bin çocuğun AIDS'e yakalandığını açıkladı. Ülkede şimdiye kadar 150 bin çocukta HIV virüsü tespit edildiğinin belirtildiği rapora göre dünya genelinde ise 110 bin çocuk AIDS nedeniyle öldü. Bu sayının 13 bini ise Nijerya'da ölen çocuklardan oluşuyor.

UNICEF, "1 Aralık Dünya AIDS Günü" dolaysıyla yayımladığı raporda, Nijerya'da 2019'da 0 ile 14 yaş arasındaki 22 bin çocuğun AIDS'e yakalandığını duyurdu.

Ülkede şimdiye kadar 150 bin çocuğun HIV (İnsan Bağışıklık Yetmezliği Virüsü) virüsü taşıdığının tespit edildiği kaydedilen raporda, bu sayının endişe verici boyutta olduğu belirtildi.

Raporda, dünyada geçen yıl 110 bin çocuğun AIDS'ten yaşamını yitirdiği ve bunların 13 bininin  ise Nijerya'da olduğu kaydedildi.

Nijerya'da AIDS'e karşı çocukları korumaya yönelik çabaların ve tedavinin yetersiz olduğuna dikkat çekilen raporda, "HIV/AIDS ile on yıllardır süren mücadelede yaşanan bazı ilerlemelere rağmen özellikle çocuklarda durum gittikçe kötüleşiyor." denildi.

110 bin çocuk AIDS'ten öldü ile ilgili etiketler Nijerya AIDS HIV UNICEF
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.