11 Ocak Pazartesi yüz yüze eğitim başlıyor mu? Hayat Boyu Öğrenme kurumları nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yüz yüze eğitim adı ile ön planda tutulan Hayat Boyu Öğrenme kurumları en çok merak edilen gündem sırasında kendisine yer buldu. Öğrenciler ve veliler ise 11 Ocak 2021 Pazartesi okullar açılıyor mu sorusuna yanıt aradı.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yüz yüze eğitim konusunda Hayat Boyu Öğrenme kurumları adı altında verilen bilgi bazı kişilerin kafalarının karışmasına sebebiyet verdi. MEB tarafından yapılan açıklamada, yüz yüze eğitimin 11 Ocak Pazartesi tarihinden itibaren bazı kurumlarda başlatılacağını resmen ilan etti.

11 OCAK 2021 YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLIYOR MU?

Milli Eğitim Bakanlığı, Hayat Boyu Öğrenme kurumlarında yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağını resmen ilan etti. MEB tarafından yapılan yazılı açıklamada, Hayat Boyu Öğrenme kurumlarında 20 kasım tarihinde durdurulan yüz yüze eğitimin 11 Ocak Pazartesi günü başlayacağını ifade etti.

HAYAT BOYU ÖĞRENME KURUMLARI NEDİR?

Geçmiş zamanda halk eğitimi, yetişkin eğitimi veya yaygın eğitim gibi isimler bilinen ve faaliyet gösteren kurumlar bugün için hayatın her alanını kapsayacak şekilde genişletildi. 25/8/2011 tarihli ve 652 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü adı kaldırılarak Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü haline dönüştürüldü.

1. Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliği yerine Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği hazırlanmıştır. Yeni Yönetmelikte "yaygın eğitim kurumları" ifadesi yerine Genel Müdürlüğümüzün de adını taşıyan "hayat boyu öğrenme kurumları" ifadesi kullanılmıştır.

2. Eski Yönetmelik sadece halk eğitimi merkezlerini kapsamaktaydı. Yeni Yönetmelik, halk eğitimi merkezleri ile olgunlaşma enstitülerini kapsayacak şekilde düzenlenmiştir.

11 Ocak Pazartesi yüz yüze eğitim başlıyor mu? Hayat Boyu Öğrenme kurumları nedir?

3. Usta Öğretici Görevlendirmeleri ile ilgili, usta öğretici değerlendirme formu geliştirilmiştir. Usta öğreticiler bu formda oluşan puanlara göre il/ilçe milli eğitim müdür yardımcısı/şube müdürü başkanlığında kurulacak komisyon tarafından görevlendirilecektir.

4. Halk eğitimi merkezi ve olgunlaşma enstitüsünde görev yapan öğretmenlerin eğitim öğretimi yılı başında ve sonunda yaptıkları, Mesleki Çalışmalar tanımlanarak ek dersten yararlanmaları sağlanmıştır.

5. Özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin hayat boyu öğrenme hizmetlerinden daha yaygın yararlanmaları için düzenlemeler yapılmıştır.

6. Ülkemizde bulunan yabancıların kurslara kolay kayıt olabilmesi için düzenlemeler yapılmıştır

7. İş birliği kapsamında düzenlenen kursların usul ve esasları, gelen talepler doğrultusunda yeniden düzenlenmiştir. Özel Öğretim Kurumları Kanununa tabi kurum ve kuruluşlar ile iş birliği yapılamayacağı ve kursların düzenlenemeyeceği hükme bağlanmıştır. Özellikle kurumlardan veya özel şirketlerden gelen hijyen eğitimi vb. kurs talepleri değerlendirilerek, mesleki ve teknik kurslarda kurs giderinin tamamını karşı tarafın karşılaması halinde kurslarda kursiyer sayısı aranmayacağı konusunda düzenleme yapılmıştır.

8. Genel Müdürlüğe bağlı hayat boyu öğrenme kurumları tarafından sürdürülen eğitim faaliyetlerine ilişkin iş ve işlemlerin elektronik ortamda yürütüldüğü e-Yaygın sistemine ilişkin hususlara yeni yönetmelikte yer verilmiştir.

11 Ocak Pazartesi yüz yüze eğitim başlıyor mu? Hayat Boyu Öğrenme kurumları nedir? ile ilgili etiketler Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme kurumları Yüze yüze eğitim okullar
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.