ABD'nin enflasyon verilerinin ardından dolar/TL kuru ne kadar oldu?

Küresel piyasalarda diğer para birimlerinin karşısında değer kazanmaya devam eden dolar haftanın üçüncü gününde de yükselişle başladı. Dolar/TL paritesi çarşamba gününe 15,3410 liradan başladı. ABD'nin enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından dolar/TL kuru 15,3428 liradan fiyatlanmaya başladı.

Dolar endeksi küresel para birimleri karşısında değer kazanmaya devam ediyor. Dolar/TL paritesi geçtiğimiz cuma günü 14,95 lira seviyesine kadar yükselmişti. Haftanın ilk gününde 15 lirayı aşan dolar, çarşamba gününde de 15 liranın üstünden fiyatlanıyor. Dün doların satış fiyatı 15,2570 lira, euronun satış fiyatı ise 16,0790 lira olmuştu.

ABD'NİN ENFLASYONU YÜZDE 8,3 OLDU

Dayanıklı tüketim mallarındaki fiyat düşüşleri ve Çin'deki salgın önlemlerinin enerji fiyatlarının soğumasına yol açması nedeniyle ABD'de enflasyon 40 yıllık zirveden geriledi. Ülkede Nisan ayında yıllık enflasyon yüzde 8,3 olarak açıklandı.

 

ABD'NİN ENFLASYON VERİLERİNİN ARDINDAN DOLAR/TL

Serbest piyasada 15,3410 liradan güne başlayan dolarda yükseliş sürerken, euro/TL paritesi ise  16,2248 TL'den fiyatlandı. Öğleden sonra ABD'nin enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından dolar endeksinde küresel piyasalarda hareketlilik yaşandı.

Saat 15:35 itibarıyla dolar/TL 15,3428 kuru seviyelerinden fiyatlanıyor.

Fed'in faizi 50 baz puan artırmasıyla politika faizi yüzde 0.75'e yükseltmesi, doların küresel para birimleri karşısında yükselmesinin önünü açtı. Fed Başkanı Powell'ın şahin söylemlerinin kısa sürmesinin ardından ABD'deki enflasyon endişeleri piyasada tekrar etkili olunca, kur yükselişe geçti.

 

ANALİSTLER NE DİYOR?

Analistler, küresel ekonomik büyüme ve enflasyonist baskılara ilişkin endişeleri artıran gelişmelerin mevcudiyetini koruduğunu belirterek, yatırımcıların riskli varlıklardan kaçma eğiliminin devam ettiğini söyledi.

Analistler, ABD ve Almanya'da açıklanan enflasyon verilerinin de merkez bankalarının gelecek dönem para politikası adımlarına ilişkin kılavuz niteliği taşıdığını söyledi.

 

ABD'nin enflasyon verilerinin ardından dolar/TL kuru ne kadar oldu? ile ilgili etiketler Dolar Türk Lirası Euro
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.